Henter kommentarer

Nordnet om kæmpe redningsplan: 'Aktionærer bliver udvandet til ukendelighed'


Det kriseramte streamingselskab Viaplay har netop præsenteret sit regnskab for tredje kvartal, sammen med en ny redningsplan for selskabet. 

Den byder blandt andet på en kapitaludvidelse på 4 mia. nye aktier til en kurs på 1 svensk kr. per aktie. 

Læs også: Bombet C25-aktie leverer vildt afkast i november

Det efterlader de nuværende aktionærer i en særdeles udfordrende situation, vurderer investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen: 

»Det betyder i praksis af de nuværende aktionærer basalt kan rive deres aktier i stykker og sende dem til småt brændbart,« skriver Per Hansen i en kommentar og fortsætter: 

»Viaplay som børsnoteret selskab er reelt færdig. De nuværende aktionærer bliver udvandet til ukendelighed.«

For at rekapitalisere selskabet vil Viaplay udstede fire milliarder nye B-aktier til en pris på en svensk krone per aktie. Forud for rekapitaliseringen er der 77 mio. aktier i Viaplay. 

Emissionen bliver støttet af de største aktionærer – franske Canal+ og PPF – som skal levere 3,1 mia. svenske kr. De resterende 900 mio. svenske kroner sker gennem tegningsretter. 

Derudover nedskriver Viaplay gæld for to mia. svenske kroner hvoraf 500 mio. konverteres til nye b-aktier. 

Læs også: November var den bedste måned på aktiemarkedet i år

Samtidig præsenteres regnskabet for tredje kvartal, som viser et tab på 700 mio. svenske kr. 

»Viaplays økonomi hænger så meget i laser, at selv de som havner i luksusfælden må til sammenligning siges at have en 'god økonomi',« lyder det fra Per Hansen. 

Viaplay skulle faktisk have fremlagt regnskab onsdag, men udskød det i sidste øjeblik til torsdag aften. Dog er regnskabet først landet fredag morgen, og da den grænse derfor blev brudt, har Viaplay ifølge det svenske medie Dagens Industri brudt Nasdaq-børsens regler.

Viaplays topchef Jørgen Madsen Lindemann siger i en kommentar til regnskabet, at selskabet tager initiativ til en »omfatttende rekapitalisering af koncernen, med det formål at imødekomme vores økonomiske udfordringer og skabe forudsætninger for koncernens fremtidige udvikling.«

Du kan læse meget mere om regnskabet her