Henter kommentarer

Nordnet om Mærsk-udviklingen: 'Investorerne forventer, hverdagen nærmer sig'

Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Mærsk-opjusteringen torsdag var »overraskende« stor - alligevel faldt aktien tilbage.

Det påpeger Nordnets investeringsøkonomen Per Hansen i en kommentar fredag. Mærsk kom torsdag med sin tredje opjustering i 2021, og her blev niveauet for EBITDA/EBIT løftet til nye forventninger, som ligger mere end 10 pct. over  analytikernes tidligere vurdering.

»Opjusteringen var 'ventet', men alligevel overraskende stor. Det er ikke længere en 'nyhed', at ratesituationen er helt unormal. Indtjeningsudviklingen er for 90 pct. vedkommende drevet af globale forhold uden for det som Maersk selv kan styre og have indflydelse på. På et tidspunkt – måske i 2023, vil raterne måske blot udgøre 25 pct. af det nuværende niveau, og den tid giver en helt ny indtjeningsvirkelighed. Investorerne nyder situationen, men ved også at det bliver hverdag igen på et tidspunkt,« forklarer Per Hansen.

Per Hansen hæfter sig imidlertid ved, at investorerne ikke var synderligt imponerede over det fornyede løft af guidance. Det viser for ham flere ting:

»Investorerne er ved at indstille sig på, at tiderne med de ekstraordinære høje rater kan være på vej til at toppe. Raterne forbliver høje de kommende kvartaler, men ”mon ikke, at raterne er ved at have toppet”, tænker investorerne«

Læs også: 3 aktier til de næste 10 år: 'Det er et guldæg'

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'