Henter kommentarer

Nordnet om massivt fald: 'Nogle er blevet nervøse – andre har fået nok'


Kahoot-aktien er onsdag ved middagstid faldet mere end 20 pct.

Det er noget, som rammer tusindvis af danskere, der er investeret i det norske selskab, der står bag en quiz- og læringsapp.

Tal viser samtidig, at der er en omsætning i aktien på mere end 16 millioner, påpeger Nordnets investeringsøkonom Per Hansen. Det dækker over det antal aktier, der bliver handlet. Der er ifølge ham tale om en 'astronomisk' mængde.

Kombineret med kursudviklingen så indikerer det over for Per Hansen, at nogen har ondt i maven, når det kommer til Kahoot-aktien. Det kan ifølge ham forklares med to ting:

»Den ene ting er, at Kahoot er en aktie, som privatinvestorer handler meget – det er en trading-aktie – og her ser vi nok en kortsigtet trading-effekt, hvor nogle investorer springer ud af aktien. Men tallene afspejler også, at nogle trækker i nødbremsen,« vurderer Per Hansen og fortsætter:

»Nogle vurderer formodentlig, at tabet igennem de sidste måneder er blevet så stort, at de ikke længere vil være med i aktien, selv om aktien er faldet meget i dag.«

Kahoot var en af sidste års helt store kursraketter, hvor særligt tech- og vækstaktier fløjet i vejret. 2021 har dog behandlet softwareaktien helt anderledes. Kahoot-aktien er til sammenligning nede med mere end 54 pct. de sidste tre måneder.

Hos onlinemægleren Nordnet lyder det, at Kahoot har flere end 10.000 danskere registreret som aktionærer i Kahoot.

Læs også: Nordnet til investorerne: Aktieuro er en mulighed – forbered dig