Henter kommentarer

Nordnet til investorerne: Aktieuro er en mulighed – forbered dig


En lang række højtflyvende vækstaktier er i 2021 blevet kastet ud i markante kursfald.

Markedsuroen er imidlertid en købsmulighed, mener Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar onsdag. Han hæfter sig ved, at kursfaldene er naturlige efter en lang periode med opsigtvækkende kursstigninger.

»Selskaber som er steget for meget, for meget uden grund og hvor opturen alene eller overvejende har været præget af netop den gode stemning, kommer ikke sjældent ud for den største »søsygerisiko. I dette specifikke tilfælde har vi set denne aktiesøsyge blive markant og tydelig ikke mindst i norske himmelstormende aktier som NEL og Kahoot, men også i andre,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Sydbank advarer: Dette kan udløse anseelige kursfald

Det kan dog være en udfordring at komme rigtig ind i en aktie, der er faldet meget fra toppen, for »hvem siger, at netop toppen var det rigtige niveau for aktien,« påpeger han.

For ham at se bør investorer bruge aktienedturen til at se ens portefølje igennem og sikre sig, at aktierne passer til ens risikoprofil. Det bør ifølge ham også være aktier, som du gerne vil eje langsigtet.

»Lav en »indkøbsliste« over selskaber, som du gerne vil eje, hvis de kommer på aktieudsalg. Vær beredt og slå til, hvis de aktier, du ønsker at eje langsigtet, kommer på udsalg til en pris, som langsigtet er attraktivt. Dermed slår du 3 fluer med et smæk: Du har den rette risiko, med de rette aktier til den rette pris,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Dansk aktie er fløjet op: 'Du skal ikke komme og tude, når det vender'

Læs også: Aktiestrateg efter røde markeder: Opturen er ikke slut