Henter kommentarer

Nordnet om Vestas: Burde snart nærme sig et helt andet niveau


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Allerede fra 2023 burde Vestas' indtjening nærme sig et helt andet niveau.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar fredag. Han har set nærmere på den danske vindmølleproducent, efter selskabet torsdag - på den sidste dag i kvartalet - annoncerede ordrer for i alt 1018 MW.

Det gør, at Vestas for hele kvartalet kan notere sig ordrer for 1884 MW. Det er væsentlig mere end samme periode sidste år med 1060., bemærker investeringsøkonomen.

Læs også: Kendte aktier i uhyggelig udvikling - svært valg i vente

»Efter Rusland gik over grænsen og stregen i Ukraine, har ikke mindst de europæiske politikere haft travlt med at opruste på den grønne omstillingsagenda. Det bør komme Vestas til gode, og allerede fra 2023 burde indtjeningen nærme sig et helt andet niveau. Investorerne er opmuntret over den udvikling, men efter den skuffende udvikling i 2021, har de indtaget en lidt mere skeptisk holdning overfor Vestas,« lyder det fra Per Hansen.

Vestas har tidligere tilkendegivet, at priserne vil stige markant, og derfor har investorer og analytikere nøje fulgt med i, hvor mange ordrer Vestas har kunnet få i hus.

Læs også: Pensionsgigant har opløftende melding til dig med danske aktier

 

Det skal ikke mindst ses i lyset af, at Vestas-konkurrenten Nordex forleden kom med friske regnskabstal. Tallene viste, at ifølge Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen, at Nordex var mere konkurrence dygtig, end man umiddelbart havde vurderet.

»Nordex har dog stadig behov for at løfte priserne yderligere for at få overskud, men holder selskabets prognose vand, bliver det bestemt ikke lettere for Vestas og andre vindmølleproducenter at hæve priserne massivt herfra uden at miste markedsandele,« lød det fra Jacob Pedersen, der tilføjede:

»Hvis Nordex kan levere rentabilitets- og indtjeningsfremgang (godt nok fra et svagt niveau) i 2022 med så beskedne salgsprisstigninger, er selskabets produktionsøkonomi og konkurrencekraft bedre, end vi forventede.«