Henter kommentarer

Nordnet om Vestas: 'Kraftpræstation'


Vestas leverer et regnskab, som er lidt bedre end ventet, i en tid, hvor vindmøllebranchen er alvor udfordret.

Vestas tror samtidig, at salget og indtjeningen vil ende højere, end man tidligere har vurderet.

Udviklingen er en kraftpræstation, lyder det fra Nordnets investeringsøkonom Per Hansen. Han hæfter sig ved, at Vestas ser ud til lige nøjagtig at tjene penge i 2023. 

»Det er i sig selv en kraftpræstation i en udfordrende tid for en udfordret branche,« lyder det fra investeringsøkonom Per Hansen.

»Det lyder ikke af meget, men det vidner om, at de tjener er den bedste elev i en dårlig klasse,« tilføjer han.

Udviklingen hos den danske vindmøllegigant skal nemlig ses i lyset af, at det er svære og hårde tider for vindindustrien, og hvordan det går Vestas' konkurrenter.

»Mens mange skriger på den grønne omstilling, kniber det for selskaberne at tjene penge. Siemens Energy har betydelige kvalitets- og økonomiske udfordringer, og Ørsteds nedskrivninger fortæller den samme historie i en anden version,« påpeger han.

Vestas hæver i onsdagens regnskab forventningen til omsætningen med 250 mio.

  Vestas mener nu, at det er realistisk at lande et salg på 14,5-15,5 mia. euro. Vestas forventede tidligere at lande en omsætning i spændet 14-15,5 mia. euro.

Vestas præciserer samtidig forventningen til selskabets overskudsgrad - EBIT marginen. Vestas tror, at det vil ende i spændet på 0-2 pct. mod tidligere at være i intervallet minus 2 til plus 3.

Overskudsgraden fortæller noget om, hvor effektiv en virksomhed bliver drevet, og hvor dygtig selskabets ledelse er til at balancere driftsomkostningerne i forhold til omsætningen. Det kan du læse mere om her.