Henter kommentarer

Nordnet om Zealand Pharmas nye alliance: Vigtigt


Zealand Pharma sikrer sig en vigtig blåstempling.

Sådan lyder det fra Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar onsdag. Det sker, efter det er kommet frem, at biotekselskabet Zealand Pharma har indgået en alliance med Novo Nordisk. Den kan du læse mere om her.

Læs også: Han forudså nedturen i år - det tror han, der vil ske nu

»Det vil ikke kun have en økonomisk betydning, men vil også få vist varemærket Zealand Pharma frem og ud i verden. Kommercielt er kontrakten god, men ikke fænomenal, men det er en blåstempling og det er meget værd,« lyder det fra Per Hansen.

Aftalen med børskæmpen Novo Nordisk er det helt rigtige for det lille danske selskab, mener investeringsøkonomen. Han peger på, at Zealand Pharma har haft en zigzagkurs de seneste år.

Læs også: 3 mulige aktieperler: 'Jeg synes, at aktien er alt for billig'

Når Zealand Pharma har fået godkendt et produkt har selskabet for ham at se enten valgt den forkerte partner – Sanofi og Soliqua – eller 2 har de ikke været dygtige nok til at få markedsført og solgt Zealand Pharmas produkt, en nødpen mod akut lavt blodsukker, forklarer investeringsøkonomen.

Det har med hans ord ikke hjulpet, at Zealand Pharma for nogle år siden ændrede strategi for at satse på at blive et integreret selskab med forskning, udvikling og salg. Undervejs røg topchefen ud, og erstattet med Adam Steensberg, der overtog posten som topchef, bemærker man hos Nordnet.