Henter kommentarer

Nordnet: Panik rammer markedet - investorer frygter dominoeffekt


Der er blevet sendt chokbølger igennem kryptomarkedet og efterfølgende aktiemarkedet.

Det fremhæver Nordnets investeringsøkonomm Per Hansenm i en kommentar onsdag morgen. Det sker, efter det er kommet frem, at der tilsyneladende har været økonomiske problemer og frygt for en likviditetskrise hos kryptoplatformen FTX.

Nedturen for FTX har betydet, at konkurrenten Binance, der også tilbyder handel med kryptovaluta, er gået med til at overtage FTX.

Læs også: Jeppe Christiansen: Disse aktier er uhørt billige

Udviklingen har skabt rystelser på de finansielle markeder. Det skyldes ifølge investeringsøkonomen ikke selve transaktionen, men at den var nødvendig på grund af de mulige konsekvenser.

»Hvis FTX er nødlidende og har behov for at skaffe kapital og sælge ud af sine kryptoandele, kan det give salgspres i andre dele af kryptomarkedet,« forklarer Per Hansen og tilføjer:

»Det giver en form for domino effekt.«

Læs også: Renten faldt tilbage før afgørelse af midtvejsvalg

Udviklingen på kryptomarkedet var så voldsom tirsdag, at det trak det store brede S&P500 ned i løbet af tirsdagens børshandel. Det toneangivende aktieindeks svingede tirsdag omkring 2,5 pct., hvilket delvist forklares med udviklingen på kryptomarkedet.

»Udviklingen i kryptovalutaer har været billedet på den billige likviditetsrigelighed, som har præget pengepolitikken siden finanskrisen. I takt med rentestigningerne er en del af denne rigelighed og risikoappetit forsvundet. Det har kunne mærkes i aktie- og obligationsmarkederne, men så sandelig også i kryptobilledet. «

Spørgsmålet er for ham at se, om vi er vidne til, at usikkerheden på kryptomarkedet er ved at kulminere, og om de tilbageværende investorer nu vil fokusere på de største og mest udbredt kryptovaluta - herunder bitcoin, Ethererum osv.

Læs også: Elon Musks formue rammer laveste niveau i 2022

Læs også: Disney falder tungt efter skuffende regnskab