Henter kommentarer

Nordnet ser muligt skifte på markedet


En række markante kursfald ramte fredag teknologiaktierne i USA. Chipgiganten Nvidia faldt med 10 pct., mens højdespringeren Super Micro Computer, der har nydt godt af AI-aktiernes optur faldt med 23 pct. 

De store kursfald kan ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, være et forvarsel om et igangværende eller potentielt stemningsskifte på markedet. 

Læs også: Kæmpe aktiedyk - det kan forklare det

Et skifte, der kan skubbes yderligere på vej, hvis et række af de store techselskaber i USA - som aflægger regnskab i denne uge - også kommer til at skuffe investorerne.

»Vi er der, hvor stemningen gør en betydelig forskel. Hvis de store selskaber som Microsoft, Apple, Google og Amazon kommer ud og skuffer, så vil investorerne tage udgangspunkt i, at vi er der, hvor der skal skiftes lidt ud i deres aktier,« siger Per Hansen med henvisning til, at nogle af de seneste års store trækheste måske skal skiftes lidt ud.

Nogle af de store trækheste på aktiemarkedet det seneste års tid har været de store tekonologiselskaber i USA. Blandt andet de såkaldte 'Magnificient 7', der består af Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms og Tesla

Læs også: Finanshus barberer halvdelen af C25-kæmpes kursmål

»Jeg tror stadig på, at regnskaberne bliver gode. Men det er langtfra sikkert, at det er nok. For det der hele tiden kræves, det er bedre end forventede indtjeninger og hævede forventninger til det kommende kvartal,« lyder det fra økonomen der fortsætter:

»Og hvis der bare bliver leveret et super godt resultat uden nogen upside, så vil investorerne med det samme trække videre til noget andet.«

I denne uge kommer Tesla med regnskab tirsdag, mens investorerne kan se frem til regnskab fra Meta på onsdag. Torsdag er det så softwarekæmpen Microsoft, der er i ilden sammen med Alphabet.