Henter kommentarer

Nordnet: 'Stadig ingen over og ingen ved siden af Novo Nordisk, men..'


Novo Nordisk indfrier på 2022 tallene på toplinjen, men forventningerne er enten udgangspunkt for at kunne opjustere eller let skuffende på grund af dollarsvækkelse.

Sådan opsummerer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen sine tanker om Novo Nordisks årsregnskab, som er landet onsdag morgen.

»Novo Nordisk leverer som forventet i fjerde kvartal på omsætningen, mens EBIT-marginen ligger noget under det forventede,« siger han.

I 2022 opjusterede Novo Nordisk tre gange, og forventningerne for 2023 giver da mulighed for at opjustere på indtjeningen igen, tilføjer han.

Læs også: Pengegave på vej til Novo Nordisk aktionærer

For 2023 forventer Novo Nordisk en salgsvækst på 13-19 pct. i lokale valuter, som er på den gode side af forventningerne. I danske kroner forventer de, at omsætningen og indtjeningen lander 4-5 pct. lavere.

»I kroner begynder dollar faldet for alvor at kunne mærkes i anden halvdel af 2023, og mon ikke det er den væsentligste årsag til, at udviklingen i kroner forventes at være 4-5  pct. svagere end i lokal valuta,« siger Per Hansen.

»Aktien er steget med 43  pct. det seneste år, og selv om der stadig ikke er 'nogen over eller ved siden af Novo Nordisk', skal der løbende leveres det ekstraordinære for at retfærdiggøre den relativ høje prisfastsættelse. Investorerne kan tænkes snarere at være en anelse skuffede alt i alt, end meget kursbegejstrede,« tilføjer han.

Du kan læse mere om Novo Nordisks årsregnskab her.

Læs også: Positiv aktiejanuar lover godt for 2023

Læs også: Ørsted lander højeste driftsresultat nogensinde