Henter kommentarer

Nordnet: Store udsving afslører nervøse investorer og korrektionsrisiko


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig noget afkast. Dem kan du se mere om her
Vis mere

Markedet herhjemme var igår onsdag præget af stor kurspolarisering, og det billede kan vi med stor sandsynlighed komme til at opleve mere af de kommende uger.

Sådan lyder vurderingen fra investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, i en kommentar torsdag morgen.

Han fremhæver blandt andet vindmøllegiganten Ørsted, der skrabede bunden blandt de danske C25-aktier med et fald på 5,87 pct. Men der var også betydelige kursfald hos stenuldsproducenten Rockwool samt it-selskaberne Simcorp og Netcompany.

I toppen af indekset lå FLSmidth, der lukkede i et plus på 2,12 pct. og Mærsk A- og B-aktierne, der lukkede i et plus på henholdvis 2,40 pct. og 2,36 pct. C25-indekset sluttede onsdagen med et samlet fald på 1,09 pct.

Læs også: Hvad er en korrektion?

»Kursfaldende var markant større end stigningerne i top. De mest faldende aktier afspejler formentlig en frygt for, hvad en generel korrektion kan have af kursbetydning for meget højt prissatte aktier +/- selskabsspecifikke årsager. Eller også slår de selskabsspecifikke årsager hårdere igennem og giver større kursbevægelser,« skriver Per Hansen, der vurderer, at der allerede har været en »mini-korrektion« i udvalgte selskaber.

»Ørsted og Carlsberg er således på få uger faldet med mere end 10 pct. Det er langt mere end blot kurskrusninger på aktieoverfladen.«

En korrektion på aktiemarkedet, er, når der sker et hurtigt fald på mere end 10 pct. fra kurstoppen. Det sker sjældent og kommer altid uvarslet, fortæller Per Hansen.

»Investorerne køber og sælger i flok langt mere end som enkelte og statistisk uafhængige observationer og individer. Det er ikke givet der kommer en 5 pct. + markedskorrektion, men for en række selskaber har der allerede været et mere end 10 pct. reality check,« skriver han.

Læs også: Årets aktiefest lakker måske mod enden: Disse danske aktier kan stå for skud

Læs også: Lars Løkke om højere aktieskat: »Tudedumt«