Henter kommentarer

Lars Løkke om højere aktieskat: »Tudedumt«


 
Ovenfor kan du få mere at vide om det amerikanske S&P 500-indeks.
Vis mere

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er klar på stemmesedlen med sit parti Moderaterne, men indtil videre er der meget lidt konkret politik meldt ud.

En ting er dog sikker – udgangspunktet er et liberalt parti, fortæller frontmanden til Børsen, og derfor vil det også være »tudedumt« at sætte aktieskatten op.

»For mig er det en simpel analyse af, at vi er et lille bitte land i en global konkurrencesituation. Vi er en del af EUs indre marked med fri bevægelighed. Så vælger vi at indrette os på en sådan måde, at vores investeringsskatter er signifikant højere end i alle andre sammenlignelige lande. Det er i min optik tudedumt. Derfor burde man sætte aktieskatten ned og ikke op,« siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Læs også: Styr på aktieskatten? Få privatøkonomens bedste råd

I sidste uge præsenterede den socialdemokratiske regering et udspil, der skal øge udbuddet af arbejdskraft under navnet Danmark kan mere I, og af det udspil fremgik det, at regeringen lægger op til at hæve aktiebeskatningen.

Som det er nu, bliver de første 56.500 kr., som en investor får i aktieafkast beskattet med 27 pct., mens aktiegevinsten udover det beskattes med 42 pct. Det er de sidste '42 pct.',som regeringen vil ændre til 45 pct.

»Det vi forslår, er i virkeligheden at rulle den rødvinsreform som Lars Løkke lavede tilbage så dem, der har meget høje gevinster på aktier, kan betale lidt mere. Vi går fra 42 til 45 pct. Det synes vi er fornuftigt, og det vil i øvrigt også finansiere, at vi kan lade være med at lave modregning i arbejdsindkomst,« lød det fra finansminister Nicolai Wammen (S) på pressemødet i forbindelse med fremlæggelsen af regeringens forslag.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Regeringen slår til igen – aktiekulturen SKAL ned med nakken

Læs også: Børshus ser kæmpe kurspotentiale i lille dansk aktie