Henter kommentarer

Novos fedmemiddel slår rekord - væksten er 'accelereret'


Navnet på Novo Nordisks supersællert, fedmemidlet Wegovy, bliver skrevet ned på flere og flere recepter i USA.

Alene i uge 16 blev der udskrevet 135.327 recepter på Wegovy i USA, hvilket svarer til ugentligt vækst på svimlende 11 procent.

Det er rekord, og aktieanalytikere i Sydbank noterer sig, at væksten for Wegovy ser ud til at være »accelereret« i den forgangne uge:

»Den accelererende vækst i uge 16 er efter vores vurdering et vidnesbyrd om, at efterspørgselsesbilledet fortsat er stærkt i USA, og at Novo Nordisk endnu ikke oplever en punktering af den efterspørgselsophobning, der formodes at have været i kølvandet på produktionsudfordringerne i 2022,« skriver Sydbank i en kommentar.

Novo Nordisk-aktien tog et dyk i slutningen af 2022, da selskabet ikke kunne nå at producere lige så meget af deres fedmemiddel, som der blev efterspurgt.

Læs også: Børshus: Bombet C25-aktie vil klare sig godt

Hvis Wegovy fortsætter med at blive revet ned fra apotekernes hylder, så spår Sydbank, at Novo Nordisk kan opjustere deres forventninger til netop salget af Wegovy.

Novo Nordisk opjusterede tidligere på måneden deres forventninger til årets salgsvækst og driftsresultat. Den danske medicinalkæmpe fremhævede selv, at det var salget af deres fedmemiddel, Wegovy, der drev opjusteringen. Alene i de første tre måneder af 2023 voksede medicinalkæmpens Wegovy-salg med 25 procent.

Kort efter opjusteringen betonede Sydbanks aktieanalytiker, Søren Løntoft Hansen, at der var tale om en overraskende stor opjustering.

»Det er en meget, meget markant opjustering. Selvom der på forhånd var ventet en opjustering fra Novo Nordisk, så er det her noget stærkere end det, jeg havde forventet,« sagde han til Euroinvestor.

På dansk grund blev der i marts måned udskrevet 37.710 recepter på Wegovy. Måneden forinden, i februar, var antallet 25.360 recepter.

Læs også: Novo Nordisk overrasker: 'Det er imponerende'

Læs også: Lau Svenssen: Denne investering vil klare sig 'formidabelt'