Henter kommentarer

NTG-aktien er braget op med 229 pct - topchef forventer nyt super kvartal

Foto: Dennis Lehmann
Vis mere

Det er en daglig kamp at skaffe nok kapacitet både på søen, i luften og på vejene for transportselskabet NTG Nordic Transport Group, der lever af at fragte varer og levere logistikløsninger til sine kunder. Vi taler samtidig om en aktie, der er steget med 229 pct. på 12 måneder

Sådan lyder det fra administrerende direktør Michael Larsen, efter at selskabet torsdag aften offentliggjorde regnskab for tredje kvartal.

- Lige nu kan vi ikke altid finde den løsning, kunden helst vil have, men så må det blive den løsning, kunden næsthelst vil have. Det er en daglig kamp at skaffe kapacitet, siger han til MarketWire.

Læs også: Nu kan du få en aktiesparekonto hos populær investeringsplatform

Det hænger sammen med de globale forstyrrelser i forsyningskæderne, mangel på chauffører, som giver færre lastbiler på vejene, og en efterspørgsel efter fragt, der bare buldrer derud ad.

Det betyder dog også, at priserne på fragt er skudt i vejret, og det luner på bundlinjen hos transportselskabet, der har tjent dobbelt så mange penge i det seneste kvartal og opjusteret forventningerne til hele året, fremgår det af regnskabet.

Læs også: Bavarian-topchef forgyldt med 'ekstraordinær' bonus

- Vi er super tilfredse med et rigtig stærkt tredje kvartal for vores vedkommende, og ikke mindst glade for at holde fast i det momentum, som vi har bygget op over året, og som vi tager med ind i det her kvartal, siger han til MarketWire.

- Det marked, som vi i øjeblikket befinder os i, er både komplekst og super svært at navigere i, lyder det videre.

Læs også: Børshus tror dansk aktie kan stige næsten 400 kr.

På bundlinjen har NTG tjent 109,8 mio. kr. i det seneste kvartal, hvilket er en fordobling fra 48 mio. kr. i samme periode året før.

Også omsætningen er vokset, og her har NTG hentet 1,87 mia. kr. i det seneste kvartal mod 1,36 mia. kr. i det tilsvarende kvartal i 2020. Heraf er 12,2 pct. af væksten hentet fra opkøb.

På baggrund af udviklingen har selskabet opjusteret sine forventninger til hele regnskabsåret, hvor der nu ventes en omsætning på 7-7,3 mia. kr. mod tidligere 6,7-7 mia. kr. Også driftsresultatet (EBIT) er løftet, så der nu ventes 520-550 mio. kr. mod tidligere 490-520 mio. kr.

Læs også: Afgørelse truffet - det kan sende Novo-aktien opad

- Det er fordi, vi har set et super godt tredje kvartal, og vi forventer at se noget tilsvarende i fjerde kvartal, siger Michael Larsen.

Det behøver dog ikke at stoppe der, og selvom topchefen forudser, at priserne snart kan nærme sig en top, vil det pressede marked formentlig vare ved også ind i 2022.

- Hvis vi kigger i krystalkuglen, så ser vi et stærkt udfordret luft- and søfragtsmarked i hvert fald et pænt stykke ind i første halvår næste år, før vi begynder at nærme os noget, som ikke bliver en gammel normal, men en ny normal. Der er ingen tvivl om, at udfordringen på kapaciteten er rigtig stor alle steder, men især søen og manglen på kapacitet på vejen er tiltagende, siger han.

- Vi har ikke faste priser, og vi agerer meget på spotmarkedet, så det er ekstremt svært at sige, hvor det bevæger sig hen. Den ene dag går det op, og den næste det modsatte, men vi må snart have ramt toppen og bevæge os ned mod en ny normal, lyder det videre.

.\˙ MarketWire