Henter kommentarer

Nu introducerer populær investeringsplatform aktiesparekonto


 

Endelig kan den populære investeringsplatform Nordnet melde ud, hvornår kunderne kan investere gennem en aktiesparekonto.

Det bliver den 23. november, at platformens mere end 300.000 danske kunder får mulighed for at investere til et attraktivt afkastskat på 17 pct.

Det skriver Nordnet i en pressemeddelelse.

»Vores kunder har efterspurgt kontoen gennem noget tid, og vi er meget begejstrede over nu at kunne tilbyde aktiesparekontoen med kun en rund tier i kurtage. Med muligheden for at oprette kontoen direkte i vores prisbelønnede app, håber vi på, at rigtig mange danskerne vil se det som en oplagt mulighed for at komme i gang med at investere deres opsparing,« udtaler landechef i Nordnet Danmark, Anne Buchardt, i meddelelsen.

Frem til 23. juni næste år vil kurtageprisen lyde på 10 kr., og man kan oprette sin aktiesparekonto direkte gennem Nordnets app.

Indtil videre lyder den maksimale indbetaling på aktiesparekontoen på 102.300 kr., men næste år stiger beløbet til 103.500 kr.

Som indehaver af en aktiesparekonto bliver man hvert år lagerbeskattet 17 pct. af ens afkast. Afkastet består af udbytte samt realiserede og urealiserede kursgevinster og kurstab. Lagerbeskatning betyder, at man betaler skat af ens afkast, uanset om man har solgt aktier eller ej.

Dermed adskiller en aktiesparekonto sig fra et traditionelt depot, da man der først bliver beskattet, når man har realiseret sin gevinst – altså når man for eksempel har solgt en aktie.

Aktiesparekontoen blev indført tilbage i år 2019. Fra Folketingets side var målet at understøtte en større aktiekultur i Danmark. Alle der har fuld skattepligt i Danmark kan oprette en aktiesparekonto – også børn.

Herhjemme havde 130.000 danskere en aktiesparekonto ved indgangen af 2021. Det tal venter Nordnet kommer til at stige.

»Det er vores oplevelse, at der er en øget politisk opmærksomhed omkring det faktum, at mange danskere ønsker at tage større ansvar for deres egen opsparing. Derfor både håber og forventer vi, at loftet på kontoen bliver hævet, så der kan komme en endnu større interesse for at investere i aktiemarkedet til gavn for både den enkelte dansker, virksomhederne og samfundet generelt,« udtaler Anne Buchardt.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Tror lille dansk aktie kan skyde i vejret med 19 pct.

Læs også: Bavarian-topchef forgyldt med 'ekstraordinær' bonus