Henter kommentarer

Tror bygge-aktien kan skyde i vejret med 19 pct.


19 pct.

Så meget kan den danske byggeaktie H+H International stige i løbet af det næste år, vurderer SEB. Det skriver Marketwire, efter den svenske storbank har indledt dækningen af det danske selskab, der har specialiseret sig inden for byggematerialer - herunder porebeton.

Det sker efter, at selskabet med omkring 1500 ansatte onsdag kom med friske regnskabstal for udviklingen i de forgangne tre måneder.

Læs også: Børshus tror dansk aktie kan stige næsten 400 kr.

SEB har indledt dækningen med anbefalingen »køb« samt et kursmål på 300 kr. Et kursmål er en analytikers eller banks forventning til, hvilken kurs en aktie vil bevæge sig mod i løbet af de næste 6-12 måneder.

Selvom H+H løftede bunden af sine forventningerne for udviklingen i 2021, faldt H+H-aktien tilbage til kurs 253 kr. torsdag.

»Selskabet ser nu en organisk vækst i omsætningen på omkring 11 pct. mod tidligere 8-11 pct. samt et driftsresultat, EBIT, før særlige poster i niveauet 370-400 mio. kr. mod tidligere 360-400 mio. kr.,« skriver MarketWire.

H+H´s produkter bruges især til nybyggeri i form af kalksandsten til etagebyggeri og porebeton til lavt byggeri.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Afgørelse truffet - det kan sende Novo-aktien opad

Læs også: Kaos hersker - lille dansk virksomhed stråler i mørket