Henter kommentarer

Ny aftale på plads: Danskerne får udbetalt de sidste feriepenge

Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

 

De resterende to ugers indefrosne feriepenge vil blive udbetalt. Det er netop faldet på plads i en ny politisk aftale om en markant stimulipakke, oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Dermed vil der blive udbetalt cirka 24 mia. kr. efter skat til danskerne, oplyser ministeriet. Den samlede sum før skat ligger på 45 mia. kr. Udbetalingen vil ske til i slutningen af marts 2021. Det ventes at øge beskæftigelsen på kort sigt med op mod 5000 personer, fremgår det.

»De første tre ugers feriepenge har vist sig som et gigantisk rygstød til dansk økonomi, som har sendt detailhandlen i rekord og givet mange danskere en midlertidig polstring på bankbogen. Fordelen med feriepengene er, at de har vist lynhurtigt at påvirke forbruget,« skriver Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i et nyt notat om tallene.

Læs også: Sæt feriepengene i aktier: Her er 4 bud på hurtige gevinster

Bag aftalen står regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet. Samlet frigiver pakken mere end 25 mia. kr., herunder bl.a. også en eksportpakke på 1,7 mia. kr. til virksomheder, ifølge meddelelsen. Derudover er politikerne enige om at afsætte 2,3 mia. kr. i 2021 til at forlænge eksisterende hjælpepakker.

»Danmark står med coronakrisen stadig i en usikker økonomisk situation. [...] Vi sætter massivt ind for at sikre tryghed om danske lønmodtagere og danske arbejdspladser. Det er en saltvandsindsprøjtning til økonomien, så vi kommer stærkere gennem krisen sammen,« siger finansminister Nicolai Wammen i meddelelsen.

Fristen for at få udbetalt de første tre ugers feriepenge udløb ved midnat. Her har 2,3 millioner danskere samlet fået 51,6 mia. kr.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Frist udløbet: 2,3 millioner danskere fik udbetalt 'gigantisk beløb'

Læs også: Spændende ETF'er: Her er 3 bud på langsigtet gevinst