Henter kommentarer

| Opdateret

Ny begyndelse kan være på vej for 'ekstremt skuffende' C25-aktie

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

For en gangs skyld er der ikke noget at være sur over i Lundbeck-regnskabet.

Sådan lyder dommen fra Nordnets investeringsøkonom Per Hansen, efter det danske medicinalselskab er kommet med friske regnskabstal. Vi taler om aktien i et selskab, der har specialiseret sig i sygdomme relateret til hjernen og centralnervesystemet, og hvor aktiekursen er blevet savet over.

Lundbeck-regnskab er imidlertid som forventet og selskabet fastholder sine forventninger for helåret, vurderer Per Hansen. Han bider samtidig mærke i, at Lundbecks migrænemiddel Vyepti viser solid vækst.

Læs også: ​Stor overraskelse: Mærsk Drilling fusionerer

Han hæfter sig imidlertid ved, hvorvidt der kan være tale om en ny begyndelse fra et lavt udgangspunkt for Lundbeck-aktien og dets investorer. Det skyldes ikke mindst, at Lundbeck-topchefen Lars Rasmussen selv for nylig har sat ord på, at der kommer for få produkter ud af Lundbecks forskning, uddyber han.

»Udviklingen i Lundbeck har været ekstremt skuffende. Det ved alle og alle kan se det. Måske markerer udviklingen begyndelsen til noget bedre. Udgangspunktet og forventningerne er meget lave. Det kan nærmest ikke blive værre herfra. Lidt som Warren Buffett fremhæver: Hemmeligheden bag ved en god investering (og et godt ægteskab) er lave forventninger,« forklarer Per Hansen.

Læs også: Danske Bank: Aktierne er blevet billigere

Læs også: Anbefaler nu at sælge C25-aktien