Henter kommentarer

| Opdateret

Ny børsbaby på vej: Vil disrupte industrien


 
Her kan du se mere om hvad sektorer er, når det kommer til aktiemarkedet.
Vis mere
  • Det danske høreapparatselskab Audientes vil børsnoteres.

Selskabet, der blev grundlagt i 2014 i København satser på lavpris-høreapparater for at nå ud til de millioner af mennesker, der ikke har råd til de typiske høreapparater. Markedsfokus ligger på 'middelklassen i bl.a. udviklingslandende og Indien samt lavindkomstgrupper i højindkomstlande, herunder USA.' fremgår det af virksomhedsbeskrivelsen.

Prisen for et enkelt sæt høreapparater koster ifølge Audientes fra 10.000 kr. og op til 60.000 kr. Men for millioner af mennesker med høretab, er sådanne høreapparater ikke nogen reel mulighed, lyder det.

Derfor vil Audientes sælge 'et teknologisk smart, selvjusterende kvalitetshøreapparat til en pris på ned til 1/6 - 1/14 af de traditionelle høreapparaters.'

- Dette kan Audientes gøre ved bl.a. ikke at skulle sælge igennem høreklinikkerne, da brugerne selv kan foretage tilpasningen, og ved at fokusere på en målgruppe på flere hundrede millioner globalt, samt en lav pris frem for miniaturestørrelse,' fremgår det af virksomhedsbeskrivelsen.

- 'Audientes vil disrupte den traditionelle høreapparatsindustri og samtidig væsentlig forbedre millioner af menneskers livskvalitet,' oplyser selskabet.

Prisen

Audientes' ledelse forventer, at dets høreapparat vil koste 200-250 dollars - svarende til 1.400--1.800 kr. Det er 'således i niveauet 1/6– 1/14 af et sæt af de klassiske kvalitetshøreapparater,' oplyser selskabet, der samtidig forklarer, at prisniveauet er bestemt ud fra priserne på sammenlignelige produkter og opnåelse af en tilstrækkelig indtjening.

Tegningskursen er 8 kr. pr. aktie, og der vil blive udbudt i alt 4.349.010 aktier, hvilket vil give selskabet en markedsværdi på 34,8 mio. kr. Der kan tegnes aktier fra og med 31. august til 11. september 2020. Første handelsdag ventes at være 18. september 2020.

Kontrakter og patenter

Audientes oplyser, at det i forbindelse med produktionsudviklingen af høreapparaterne siden 2018 har arbejdet med den kinesiske producent inden for af forbrugerelektronik og medicinske produkter, Flexworks. Det kinesiske selskab har siden maj 2020 været en del af OSM Group.

'Samarbejdet med Flexworks omfatter bl.a. design evaluering, tooling, prototyping og produktion,' oplyses det i virksomhedsbeskrivelsen.

Selskabet har ikke udtaget patenter, men 'det indgår i selskabets overvejelser at udtage et eller flere patenter primært inden for audiometri og databehandling.'

Læs også: Warren Buffett i nyt opkøb

Læs også: Topchef: Vi er kommet ret stærkt ud af det i forhold til, hvor voldsomt det var