Henter kommentarer

Ny dansk børsbaby på vej - vil opnå hvad Spotify og Tencent har formået


Det er det helt rigtige tidspunkt for en børsnotering på First North.

Sådan lyder budskabet fra adm. direktør Martin Møller Nielsen, der står i spidsen for den afrikanske musiktjeneste Mdundo, skriver Børsen.

I videoen ovenfor ses, hvordan omsætningen for selskaberne i First North 25-indekset har udviklet sig. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Martin Møller Nielsen vil sammen med 43 businessangels børsnotere selskabet på minibørsen First North for at skaffe penge til at udvide brugerbasen. Selskabet har allerede fem mio. brugere, men fordi der ifølge Martin Møller Nielsen ikke er en 'dominerende' spiller på det afrikanske musikmarked, er potentialet langt større for selskabet.

»Timingen er helt rigtig nu. Mobilpenetrationen og internetadgangen i Afrika tager fat. Med en forventning om 623 mio. mobilabonnementer kan vi virkelig kan vokse herfra,« udtaler han til avisen.

I en pressemeddelelse forklarer Martin Møller Nielsen potentialet således:

»Mdundo har p.t. 5 mio. månedlige brugere, men potentialet er mere end 30 gange større. Med en stejl vækstkurve og en meget skalerbar løsning, vil vi investere yderligere i brugervækst og i vores markedsdækning af hele Afrika syd for Sahara, så vi inden for ca. 3 år har etableret Mdundo som den førende panafrikanske musiktjeneste for forbrugere og musikere. Dermed vil vi i Afrika have opnået, hvad Spotify har opnået i Vesten og hvad Tencent har formået i Asien,«

Læs også: 7 ting du skal se efter i et børsprospekt

Mdundos musiktjeneste kan ifølge selskabet bruges via dets hjemmeside og via en Android-app til mobiltelefoner.

'Mdundo har over 5 mio. aktive brugere på både internettet og via appen samt over 20 mio. downloads og streams pr. måned. Musiktjenesten er tilgængelig for brugere i hele verden, men Mdundo er både aktiv og har sit forretningsmæssige fokus i 15 lande i Afrika Syd for Sahara, herunder kommercielt markedsfokus i Tanzania og Kenya, hvor Mdundo startede i 2013, samt marketingfokus i Nigeria, Ghana og Uganda,' lyder det.

Selskabet vil sælge 3-4 mio. aktier i Mdundo fra mandag 17.-28. august til 10 kr. pr. styk. Hvis alt går vel får selskabet første handelsdag 4. september 2020.

Læs også: Warren Buffetts ændringer vækker undren

Læs også: Hvad er small-, mid- og large cap-aktier?