Henter kommentarer

| Opdateret

Ny ejer vil overtage dansk selskab efter kollaps: Aktien stiger 323 procent


En ny storaktionær, der trækker et spor af konkurser bag sig, vil overtage det nødlidende it-selskab Conferize. Aktiekursen bliver mere end fordoblet på nyheden.

Det danske børsnoterede it-selskab Conferize meddelte for knap to uger siden, at selskabet ville lukke og slukke efter en årrække med underskud. Nu er der imidlertid kommet en ny storaktionær ind fra højre, som har afgivet et købstilbud med henblik på at køre selskabet videre.

Det bekræfter Conferizes finansdirektør Søren Dalsgaard Hansen og den nye storaktionær overfor Euroinvestor.

»Jeg er blevet enige med de gamle aktionærer om at købe en aktiepost,« siger den potentielt nye storaktionær Mads Verner Jørgensen, der via sit holdingselskab Blue Horizon Investment har afgivet et købstilbud på Conferize.

Læs også: Lars Tvede om markant ændring: De vil storme ud vækstaktierne

Det samlede tilbud indebærer, at 47 pct. af aktierne i Conferize bliver solgt til en pris på 2,5 mio. kr. svarende til 0,1358 kr. per aktie, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse. Sælgerne er de nuværende to hovedaktionærer, erhvervsmanden Lars Kolind og selskabet Nebbegård Invest, der ifølge virksomhedsregistret er ejet af brødreparret Karsten og Morten Mathiesen, samt en række mindre aktionærer. De resterende aktionærer i Conferize vil ikke få tilbuddet om at sælge, fremgår det.

Vil føre selskabet videre

Den nye storaktionær, der pønser på at købe 28 pct. af aktierne på egen hånd, har planer om at køre selskabet videre med de eksisterende aktiviteter under Conferize-navnet, oplyser han. Selskabet udbyder it-løsninger til brug ved events som konferencer og seminarer.

Læs også: Aktieordbog: Det dækker investeringsbegreberne over

»Det er tanken, men vi har ikke fået nøglerne endnu, så det er lidt svært at kommentere på,« siger Mads Verner Jørgensen.

Heller ikke finansdirektør Søren Dalsgaard Hansen kan dele eventuelle konkrete planer for Conferize på nuværende tidspunkt.

»Jeg ved meget lidt om det. Jeg blev inddraget i går,« siger Søren Dalsgaard Hansen, der forestiller sig, at næste skridt bliver at udskifte bestyrelsen, så sælgerne Lars Kolind og Morten Mathiesen forlader bestyrelsen til fordel for de nye aktionærer.

Om han selv fortsætter som finansdirektør i Conferize, er han heller ikke sikker på.

»Nu er det rigtigt svært at vide præcist, hvad det her indebærer. Der er selve vores kerneforretning, og så er der det faktum, at vi er noteret på First North. Hvad deres intentioner er med selskabet, det aner jeg ikke. Derfor er det lidt vanskeligt at sige noget,« tilføjer Søren Dalsgaard Hansen.

Køberne bag den resterende aktiepost på 19 pct., der også er en del af handlen, er indtil videre ukendte, pointerer finansdirektøren.

»Jeg kender ikke deres navne, men de køber alle sammen under 5 pct., så jeg ved ikke, hvem det er,« siger Søren Dalsgaard Hansen.

Ifølge Conferize er der tale om et »køberkonsortium«, men det afviser den nye storaktionær, som ifølge eget udsagn »ikke har noget at gøre« med de resterende aktionærer, der byder ind på Conferize.

»Det er ikke et køberkonsortium, som der står [i fondsbørsmeddelelsen, red.]. Der har været et ønske om at bytte aktionærer, og der har jeg så lagt mig i front med at købe den største del,« understreger Mads Verner Jørgensen.

En stribe af konkurser

Den nye storaktionær står ifølge sin Linkedin-profil aktuelt i spidsen for det svenske selskab Lady Luck Games, der udvikler casinospil. Derudover har Mads Verner Jørgensen en baggrund i en række forskellige selskaber.

En gennemgang af virksomhedsregistret viser, at han har en lang stribe af konkurser bag sig. Siden 2000 har han på forskellig vis været tilknyttet 14 selskaber, der alle er gået konkurs. Derudover har han haft tilknytning til syv andre selskaber, der er blevet tvangsopløst.

Et af selskaberne var LED-selskabet Citilio, hvor Mads Verner Jørgensen var medejer og direktør i en periode, inden selskabet gik konkurs i 2018 - selskabet havde desuden tilknytning til det skandaleramte LED-firma Hesalight ifølge Børsen.

Kigger man på din historik, har du mange konkurser bag dig. Har du planer om, at det skal gå anderledes denne gang?

»Det må man sige. Som iværksætter er der både op- og nedture,« siger Mads Verner Jørgensen, der derudover ønsker at vente med at udtale sig om sine planer for Conferize, indtil købet forventeligt falder på plads 12. november.

»Hvis det falder på plads torsdag, er der meget mere at snakke om,« uddyber Mads Verner Jørgensen, som i sit holdingselskab har en egenkapital på 81,5 mio. kr. i 2019.

Udsigten til en fortsættelse af Conferize får aktien til at stige 323 pct. til 0,51 kr. torsdag eftermiddag. Med tilbuddet bliver selskabet værdiansat til 5,3 mio. kr.

I sin tid debuterede selskabet på børsen i juni 2017 med en stigning på 100 pct. på to dage til 16 kr. ifølge Berlingske, der betegnede det som en »drømmedebut«.

Læs også: Aktien dykker 90 procent: Dansk selskab lukker ned

Læs også: Har du aktier i Conferize? Det skal du vide om selskabets nedlukning