Henter kommentarer

Ny Netflix-dokumentar: Tech-giganten, der endte i et aktiekollaps

Foto: TOBIAS SCHWARZ
Vis mere

Et enormt børskollaps, en direktør på flugt og svindel i milliardklassen.

Det er nogle af ingredienserne i en ny Netflix-dokumentar om det, der i årevis blev opfattet som et af Tysklands helt store børseventyr.

Dokumentaren 'Skandal! Bringing down Wirecard' sætter fokus på de dramatiske begivenheder, der udfoldede sig, da Tysklands fremadstormende fintech-gigant styrtede fra tinderne mod afgrunden.

Her fortæller forskellige personer – ansatte, shortere og journalister – der var helt tæt på erhvervsskandalen, der sendte rystelser igennem Tyskland.

For de fleste begyndte historien i sommeren 2020. Her slog fundamentet under den tyske finansgigant for alvor revner.

Selskabets revisorer slog alarm over næsten 13 milliarder kroner, der manglede i Wirecards regnskab. Det harmonerede slet ikke med billedet af Wirecard, der leverede betalingsløsninger og som ellers var en funklende stjerne på Frankfurt-børsen.

Inden da var der dog nogle, der havde undret sig over Wirecards voldsomme succes – blandt andre erhvervsmediet Financial Times.

Det kendte finansmedie er en del af fortællingen i Netflix-dokumentaren. Dokumentaren er en god påmindelse for investorer om at være kritiske over for ledelserne i selskaberne, når de lover guld og grønne skove

En række hedgefonde var dog også blevet mistænksomme over for den tyske børskomet. Flere havde allerede inden sommeren 2020 satset på kursfald i Wirecard – blandt andre den danske hedgefond Skt Petri Capital.

Den danske hedgefond, der har base i hjertet af København, valgte allerede i juni 2018 at shorte den tyske betalingsgigant. Skt Petri Capital scorede millioner på sit sats. Det kan du læse mere om her.