Henter kommentarer

Nyt forslag: Dine investeringer skal drive den grønne omstilling


Danskernes investeringer skal være med til at gøre verden grønnere.

Det er essensen af et nyt forslag fra Finans Danmark. Interesseorganisationen, der blandt andre repræsenterer banker og realkreditinstitutter, hæfter sig ved, at 785.000 danskere i øjeblikket har investeret i alt 1.100 mia. kr. i fonde for private investorer.

»De penge kan gøre en forskel for klimaet i fremtiden, hvis de ledes i grønnere retning,« lyder det.

Læs også: Apple-aktien i vild udvikling

»Danskernes milliardinvesteringer kan være med til at løse klimaudfordringerne og gøre en forskel for hele kloden. Det kræver, at vi som branche tilbyder de rette produkter og rådgivning, der gør det lettere for private investorer at skifte til grønnere fodspor,« lyder det fra Birgitte Søgaard Holm, der er direktør for Investering og Opsparing i Finans Danmark.

Finans Danmark lægger op til, at CO2-aftrykket fra investeringer i danske detailfonde skal være reduceret både i 2025 og i 2030. Det skal ske i to trin.

CO2-aftrykket fra investeringer i danske detailfonde skal være reduceret med 25-35 pct. om 3 år – og om 7 år skal det være 50-70 pct. lavere.

Det svarer ifølge brancheorganisationen til, at »vi i 2025 sparer den årlige CO2-udledning fra alle indbyggere i Randers eller Esbjerg og i 2030 den årlige CO2-udledning fra alle indbyggere i Aalborg eller Odense.«

Læs også: Ikke set i flere år - recessionsignal spottet

Læs også: Danske Bank: 2 ting, der kan snyde din hjerne på aktiemarkedet