Henter kommentarer

Økonom reagerer på nye meldinger fra C25-selskab: 'Dynamit ud af aktien'


Det er meldinger som forventet og måske en anelse mere, der i dag er landet fra den danske vaccinevirksomhed Bavarian Nordic. Men det »stærke investeringskrydderi mangler«. 

Sådan lyder reaktionen fra investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, i en kommentar til de foreløbelige tal for 2023, som Bavarian har præsenteret onsdag morgen. 

Læs også: FLSmidth afslører udbytteplaner

Her løfter Bavarian Nordic sløret for »selskabets bedste økonomiske resultater nogensinde,« ifølge selskabet selv. Det skyldes blandt andet ekstraordinær vækst inden for rejsevacciner og en stigning i salget af koppe-/mpoxvacciner.

Derudover meddeler Bavarian også, at man dropper TAEK-VAC-programmet, som var selskabets eneste aktive immunonkologiprojekt. Det sker, fordi programmet var nået til et punkt, »hvor en udvidelse af det kliniske program og yderligere investeringer er påkrævet.«

I stedet for har Bavarian Nordic valgt at fokusere sin forretning på forskning- og udvikling indenfor infektionssygdomme. 

Læs også: Danskers kriseramte selskab truet med afnotering

»Som en konsekvens heraf vil TAEK-VAC-programmet ophøre og selskabet vil ikke længere investere i udviklingen af vacciner inden for immunonkologi,« fremgår det af meddelelsen. 

Ifølge Per Hansen er Bavarian Nordic nu blevet en mere »binær« og »fourdsigelig« forretning. 

»Det er for såvidt også meget godt. Samtidig tager det en del af dynamik og dynamit ud af aktien, som skal prisfastsættes med en mere stabil udvikling uden mulighed for et hurtigt spydsspidsafkast,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Det seneste år er Bavarian Nordic-aktien faldet med 25,8 pct. 

Du kan læse mere om de nye tal fra Bavarian her