Henter kommentarer

Økonom reagerer på regnskab fra børskomet: 'Over dem alle'


Investorerne på aktiemarkedet holdt vejret onsdag aften, da chip-giganten Nvidia præsenterede sit regnskab for 4. kvartal. 

Og de tal der blev lagt frem fra den amerikanske virksomhed skuffede ikke - tværtimod. Det er da derfor også rosende ord, regnskabet får med på vejen fra investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen: 

»Nvidia er ikke kun et chipselskab. Det er chipselskabet over dem alle,« skriver han i en kommentar og tilføjer: 

»Nvidia skuffede ikke, men leverede igen fremragende resultater. Det nyder ikke kun investorerne i Nvidia, men investorer i IT selskaber bredt godt af, når især den amerikanske handel indledes senere i dag.«

Nvidia har som et af verdens allerstørste selskaber - det sjettestørste målt på markedsværdi - imponeret investorer med en eksplosiv stigning i akitekursen, som er drevet af blandt et hastigt voksende salg. Det seneste år er Nvidia-aktien således steget med 225 pct. 

Læs også: Nvidia-aktien skyder i vejret - overgår forventningerne

I fjerde kvartal landede Nvidia en omsætning på 22,1 mia. dollar, hvilket er mere end de 20,4 mia. dollar, som analytikerne havde forventet, viser Bloomberg-data. Det er en stigning fra tredje kvartal, hvor omsætningen landede på 18,1 mia. dollar.

Indtjeningen steg til 5,15 dollar pr. aktie, hvilket er mere end en indtjening på 4,64 dollar pr. aktie, som analytikerne havde regnet med. Indtjeningen per aktie lød på 4 dollar pr. aktie i tredje kvartal.

I forhold til det kommende kvartal regner Nvidia med en omsætning på omkring 24 mia. dollar., hvilket også var bedre end ventet. Og det afføder roser fra investeringsøkonomen: 

»Det er vanvittigt imponerende, når man kan forventningsstyre så tæt. Det vidner om en forudsigelighed, som kun kan være drevet af den enorme efterspørgsel, som selskabet allerede ved de skal levere på basis af kundeinteresse,« skriver Per Hansen i sin kommentar. 

Nvidia-aktien bliver da også belønnet af investorerne i det amerikanske eftermarked. Her stiger Nvidia-aktien med lidt mere end 9 pct. 

Millionærklubben byder d. 21 marts indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Der er kunstig intelligens på programmet, hvor eksperterne dykker ned i hvilke muligheder og risici, der ligger i de nye teknologier, for meget af AI-debatten er præget af ‘hype’, og hvor meget af reel udvikling? Det debatterer Millionærklubbens faste vært Bodil Johanne Gantzel med Bent Dalager, partner og Nordic Head of New Tech hos KPMG, Michael Friis Jørgensen, aktiechef hos HC Andersen Capital og porteføljeforvalter i Millionærklubben samt Anders Bæk, civilingeniør og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Køb dine billetter her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer