Henter kommentarer

Ølsalget brager frem: Carlsberg slår forventninger


Carlsberg har været i vælten for ikke at forlade Rusland lige efter krigen brød ud, men forbrugernes sure miner smitter tilsyneladende ikke af på bryggeriets regnskab.

Bryggerigiganten kan nemlig bryste sig af en organisk vækst på 23,6 pct., viser Carlsbergs netop udgivne regnskab for første kvartal.

»Når man ser på virksomhedens resultater, så har første kvartal kun en begrænset indflydelse fra krigen. Koncernen havde en stærk start på året, omend Vesteuropa havde lette sammenligninger på grund af de omfattende lockdowns sidste år,« siger Carlsbergs topchef Cees 't Hart med henvisning til, at deres salg sidste år naturligt lå i den lave ende grundet coronanedlukninger.

Læs også: Dansk børsdarling vil forgylde aktionærerne

Salget i Vesteuropa er steget med 36 pct., og det er særligt øl af mærket Grimbergen, der bliver skænket flere af for tiden.

Carlsbergs regnskab slår desuden analytikernes forventninger. Tal fra Bloomberg viser, at de havde forventet en nettoomsætning på 14,2 mia. kr. – alt i mens Carlsbergs reelle nettoomsætning er 14,9 mia. kr.

Efter flere ugers hård kritik, valgte Carlsberg i slutningen af marts sætte sine otte bryggerier til salg i Rusland, hvor koncernen sad på 27 pct. af markedet.

Det var en beslutning, der på dagen sendte aktiekursen op, men på den lidt længere bane har den fået hårdtslående konsekvenser. I sidste uge måtte Carlsberg drosle ned for sine forventninger til hele året. I 2022 forventer bryggeriet en negativ udvikling i driftsresultatet på minus -5 til 2 pct.

Tidligere satsede Carlsberg på at vækste mellem 0 til 7 procent.

Læs også: 'Fantastisk', 'kvalitet 'og 'stort potentiale': Det ser dansk milliardforvalter i 4 kendte aktier

Læs også: Giftig dansk nedtur: 'Vi frygter jo alle at sidde med sådan en aktie'