Henter kommentarer

Ørsted-aktien i markant fald - det er der sket


En af Danmarks største og mest populære aktier er tirsdag blevet kastet ud i et markant kursfald.

Aktien i den danske energikæmpe Ørsted, der har specialiseret sig inden for havvindmølleparker, faldt pludselig op mod 8 pct. tirsdag.

»Kursfaldet og størrelsen af det er overraskende,« påpeger Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar.

Læs også: Aktiechef: Sådan overlever du kursfald

Kursfaldet skyldes for ham at se en artikel i Inside Business. Den handler om, at Ørsted kan være på vej ud i en mulig pengejagt blandt investorerne. Det er en børsmanøvre, der typisk gør aktien mindre værd for nuværende aktionærer, fordi selskabets fremtidige indtjening og værdier fordeles ud på flere hænger. 

Der er dog noget, der taler imod, at Ørsted er på vej på pengejagt, understreger Per Hansen.

Ørsted har tidligere i år signaleret, at man stadig har planer om at øget udbyttet. Men det hænger ifølge økonomen ikke sammen med Ørsteds jagt på penge.

Læs også: Aktiechef: Sådan tjener du penge på aktier

»Hvis de mangler kapital eller vil sikre sig ekstra kapital, giver det mindre mening med den ene hånd at udlodde de penge, som man just har bedt investorerne om at ”indbetale” via en kapitaludvidelse,« forklarer han.

»Udfordringen for Ørsted er nok ikke nødvendigvis, at de mangler kapital, men at afkastet af den investerede kapital er under pres. Det vil være naturligt, hvis Ørsted i den henseende snarere skruer ned for investeringerne frem for at hente nye penge,« forklarer Per Hansen.

Ørsted-aktien er faldet 39 pct. i løbet af de seneste 12 måneder. Til sammenligning er C25-indekset steget 8,6 pct. i samme periode.