Henter kommentarer

Ørsted fanget - sådan kan de slippe ud af russisk kontrakt


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Ørsted er fanget i en uheldig situation, da koncernen for kort tid siden indgik en langvarig aftale om leverance af naturgas fra russiske Gazprom, som ikke kan opsiges, selv om den vestlige verden vender sig mod Rusland efter det væbnede angreb på Ukraine.

En mulighed står dog åben for energiselskabet, og det er, såfremt lovgivningsmagten indfører et forbud mod import af russisk gas.

Det skriver Finans.

Læs også: Den danske aktie du skulle have haft i porteføljen

- Hvis lovgivningsmagten besluttede sig for at intervenere med eksempelvis et forbud mod import af russisk gas, ville Ørsteds aftale med Gazprom blive ugyldig. Men det afskærer ikke Gazprom fra at sagsøge såvel Ørsted som den danske stat. Udfaldet af disse potentielle retssager kan man ikke sige noget sikkert om på forhånd, vurderer adjunkt Rasmus Grønved Nielsen fra Københavns Universitet, over for Finans.

Og hos Ørsted ville topchef Mads Nipper stå klar til at makulere aftalen.

Læs også: Nordea ramt af cyberangreb

- Med tydelige og vidtrækkende politiske sanktioner er vi i vores gode ret til at hævde force majeure på kontrakten. Alle potentielle sanktioner i EU-regi eller på nationalt plan, som påvirker gasforsyningen, vil modtage vores fulde støtte, og vi vil handle på dem øjeblikkeligt, kommenterer Mads Nipper skriftligt.

.\˙ MarketWire