Henter kommentarer

Ørsted i ny milliardinvestering


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig afkast. Dem kan du se mere om her.
Vis mere

Energiselskabet Ørsted køber Eversources andel af et havbundområde i det nordøstlige USA og styrker dermed sin position inden for havvind i landet.

Med købet får Ørsted fuldt ejerskab over et område på 756 km2 havbund, der er blevet øremærket til udvikling af havvind og har en udviklingskapacitet på op til 4 gigawatt.

Som en del af aftalen vil Ørsted også overtage kontrakter og leasingaftaler om blandt andet strategiske havnefaciliteter.

Læs også: Lau Svenssen vil ikke røre aktien: Analysehus tror at den kan fordoble i pris

Aftalens opgøres til 625 mio. dollar, svarende til ca. 4,34 mia. kr.

»Købet understreger vores langsigtede ambition om at opbygge en havvindindustri i USA og de muligheder for værdiskabelse, vi ser på det amerikanske marked,« siger David Hardy, som regionsdirektør for Amerika i Ørsted, i meddelelsen torsdag aften.

Ørsted oplyser endvidere, at det ud over at få det fulde ejerskab over havbunden også vil byde alene i New York 3- og Rhode Island 2-auktionerne, som foregår nu.

»Kombinationen af havbunden og de andre elementer af denne aftale skaber et stærkt knudepunkt i det nordøstlige USA for vores aktiviteter og fremtidige muligheder,« tilføjer David Hardy.

Læs også: Få danskere har aktier i denne verdensdel – det er en fejl, mener Lau Svenssen

Området, som Ørsted nu bliver eneejer af, kaldes Lease Area OCS-A 500 - eller forkortet Lease 500.

»Lease 500 er strategisk vigtig for Ørsteds havvindportefølje i USA. Ud over at ligge tæt på eksisterende Ørsted-projekter, hvilket giver mulighed for at effektivisere opførelse og drift, har området en lav vanddybde og gunstige vindhastigheder sammenlignet med andre områder i USA og globalt,« fortæller Ørsted.

Området, der ligger ca. 40 km ud for det sydlige New England, kan desuden levere strøm til de fire markeder Massachusetts, Rhode Island, Connecticut og New York.

Læs også: På to år har Lars Tvedes fond tabt mere end 40 pct. Alligevel tror han på projektet: »Jeg håber, jeg er tilfreds om et par år«

Læs også: Renten på udbredt lån til unge skyder i vejret

.\˙ MarketWire