Henter kommentarer

Pensionsgigant forudser ændring i danskernes adfærd


Danskerne kan blive nødt til at tage af opsparingen for at få pengene til slå til.

Det er forventningen fra Sampension, der reagerer på nye tal fra Nationalbanken om danskernes opsparinger. Danskerne er stadig alvorlig udfordret på privatøkonomien på grund af inflationen, bemærker pensionsgiganten.

»Desværre er der ikke tegn på, at vi går økonomisk lysere tider i møde på den korte bane - tværtimod. Priserne fortsætter med at skyde i vejret, forbrugertilliden er historisk lav, og arbejdsmarkedet er begyndt at bremse op,« lyder det fra Anne-Louise Lindkvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Læs også: Storbank til kunderne: Sælg ud af jeres aktier

»Derfor er der grund til at forvente, at danskerne i stigende grad - og mere af nød end af lyst - må tage bankopsparingen i brug i den kommende tid for at få økonomien til at hænge sammen, hvilket alt andet lige også må ventes at afspejle sig i indlånet fremadrettet.«

Danskene har dog ikke desto mindre rigtig mange penge i banken, vurderer Sampension.

Danskernes opsparing i banken var stort set uændret i august, og lød i august på på 1.076,2 mia. kr. Det var en knivspids lavere end i juli, hvor den lød på  1.076,4 mia. kr.

Læs også: Anbefaler at sælge dansk aktie – kun for de risikovillige

Sampension fremhæver, at danskernes opsparing er vokset med 40 mia. kr. siden januar. Det er dog ikke ubetinget godt i en tid med inflation.

»Vi skal dog huske på, at vi i en efterhånden lang periode har haft høj og stigende inflation, så reelt har danskernes bankopsparinger mistet købekraft og er løbende blevet mindre værd,« forklarer Anne-Louise Lindkvist

Indlånet i august lå ifølge Sampension dog tæt på rekorden fra april i år. Her lød indlånet på 1077,3 mia. kr.