Henter kommentarer

Pensionsgigant om investering: Selv små beløb kan gøre en forskel


Kundernes frivillige indbetalinger til pensiopsparing i Sampension ramte næsthøjeste niveau i 2022.

Det viser nye tal fra Sampesion. 2022 var præget af økonomisk usikkerhed og tårnhøj inflation, men det afholdt ikke danskerne fra at lave ekstra indbetaling til pensionsopsparingen.

I 2022 smed kunderne i Sampension 109,7 mio kr. i pensionsopsparingerne gennem frivillige indbetalinger. Det tal er kun overgået af 2021, hvor de ekstra indskud var på 123,8 mio. kr.

Læs også: Dansk C25-aktie 'knockoutet' – det kan forklare det

Tallet vækker opsigt hos Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

»2022 stod i den grad i inflationens tegn herhjemme, hvor vi oplevede de højeste prisstigninger i årtier. Alligevel valgte rigtig mange danskere at indbetale ekstra til pensionen sidste år. Det er bemærkelsesværdigt og vidner blandt andet om, at opsparing generelt har stor betydning for danskerne, og at mange også prioriterer det i økonomisk udfordrende perioder. For eksempel så vi også, at danskernes opsparing i banken satte rekord i 2022,« siger Anne-Louise Lindkvist.

Hun fortæller, at hvis man har luft i økonomien, kan man overveje at lave en indbetaling, der vil være en investering i en selv. Hun påpeger, at selv små beløb kan gøre en forskel.

»Selv mindre beløb indsat nu kan gøre en markant forskel på opsparingen over tid,« udtaler hun.

Beregninger fra Sampension viser, at hvis en 35-årig indsætter 3.000 kr., vil det få opsparing til at vokse med cirka 16.900 kr. ved pensionstidspunktet. Indsætter den 35-årige 10.000 kr. nu, bliver opsparingen omkring 56.400 kr. større.

Læs også: Jyske Bank sænker anbefaling på kendt svensk aktie

En sådan indbetaling skal dog ikke pririoteres højt, hvis ens privatøkonomi kommer under pres, fortæller kunderådgivningschefen.

»Selvom inflationen lader til at være på vej i den rigtige retning, så må vi desværre forvente økonomisk opbremsning og stigende ledighed i 2023, og derfor vil der også i år være mange danskere, som oplever pres på privatøkonomien. I den situation skal man selvfølgelig ikke have ekstra indbetalinger til pension øverst på prioriteringslisten, men i stedet først og fremmest fokusere på at kunne betale regningerne og få husholdningen til at løbe rundt,« siger Anne-Louise Lindkvist.

Læs også: Kaos på verdens største børs

Læs også: Nordisk storbank ser ny optimisme for økonomien