Henter kommentarer

Pensionsgigant om lynkrak: 'Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har set det i Danmark'


 

Omkring klokken 10.00 mandag formiddag blinkede det danske aktiemarked pludseligt mørkerødt med makabre tocifrede kursfald i procent i en række af de danske giganter.

Danmark – og flere andre europæiske børser – blev ramt et såkaldt »flash crash« – eller et lynkrak. Hændelsen fik mildest talt også aktiechef Philip Jagd fra pensionsgiganten Sampension til at spærre øjnene.

Læs også: Nordnet om pludseligt aktiedyk: 'Det er ekstremt – helt ekstremt'

»Vi ved jo, at det her sker fra tid til anden. Det er heldigvis meget sjældent, og jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har set det i Danmark,« siger Philip Jagd til Euroinvestor.

Sampension er en af de største arbejdsmarkedspensioner i Danmark med en balance på godt 300 mia. kr. Men ifølge Philip Jagd har det på ingen måder været på tegnebrættet at udnytte lynkrakket til at shoppe billige danske aktier.

»Det her ligner en indekshandel, der er gået galt. Det sætter sig i enkeltaktier, og det er reelt den eneste måde man kan handle det her på, da vi ikke har et velfungerende derivatmarked på indeksniveau i Danmark,« siger Philip Jagd.

»I de her situationer kan der hurtigt opstå et likviditetshul, derfor er det svært at udnytte den her information som stor investor,« siger aktiechefen.

»Vi har intet gjort, og det ikke noget, der påvirker vores positioner over hovedet,« siger han.

Læs også: Aktiechef om vanvittige danske kursfald: 'Jeg mindes ikke, jeg har set noget lignende'

Læs også: Investeringsboom: Så mange penge investerer danskere