Henter kommentarer

Pensionskæmpe advarer: Vacciner kan blive hård for danske aktier


En lang række danske aktier har fungeret som sikre havne under coronakrisen.

Det gælder blandt andre de danske medicinalaktier som Novo Nordisk, Coloplast, Chr. Hansen og Ambu, som har klaret sig godt under coronakrisen. Men med udsigten til, at vi får vacciner mod covid-19, så vil de sikre havne ikke længere være sikre havne på børsmarkederne. Sådan lyder det fra chefstrateg Henrik Henriksen fra pensionsselskabet Velliv.

»Investorerne vil være der, hvor indtjeningsvæksten er, og hvis sundhedssektoren kan tilbyde det samme i dag som i går, så vil mange investorer nok mene, at det ikke er nær så spændende at være hos dem som hos de selskaber, hvor indtjeningsvæksten buldrer derudaf. Vi vil se i perioder se, at forventningerne overhaler realiteterne, men strømmen bevæger sig i én retning,« udtaler han.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Han vurderer, at vi vil opleve en tendens, hvor cyklisk aktier vil slå de defensive aktier, value vil slå vækst, mens small cap-aktierne vil gøre det bedre end  large cap-aktierne.

Hvad betyder den udvikling fremadrettet for de danske aktier, der har fungeret som  'sikre' havne, og som allerede er faldet noget?
»Selskaberne har stadig sikre forretningsmodeller og vil stadig være en sikker havn, hvis der opstår problemer. Men hvis der ikke gør, vil de være knap så sikre havne på børsen. De kan stadig blive ramt på kurserne  selv om de rent faktisk leverer på dagen. Nogle investorer vil vælge at gå ud af de her aktier, fordi det ikke er her, at det sneer de næste 6-12 måneder,« udtaler Henrik Henriksen.

»Der er et udtryk, der går på, at 'Don't fight the Fed' (den amerikanske centralbank, red.), hvilket mange investorer har lært af bitre erfaringer. Her vil jeg i stedet sige 'Don't fight the vaccine'. Det er lige nu lige så vigtigt som 'Don't fight the Fed'. Det er en enorm kraft, der bliver frigjort i økonomien,« udtaler chefstrategen.

Han fremhæver, at selv om der er kommet flere job tilbage allerede, så kommer mange job først tilbage, når vaccinen mod coronavirussen når bredt ude blandt folk. Chefstrategen forventer eksempelvis, at der er mange, der skal ud at rejse, i byen eller på restaurant, når det ikke er nødvendigt med de mange restriktioner.

»Noget af det er et behov, som vil blive sluppet fri gradvist, men der er et kæmpe opsparet behov for de ting,« tilføjer han.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Storbank: 7 mulige softwarevindere til 2021

Læs også: Ugens aktie: Maersk Drilling – dette giver nyt håb