Henter kommentarer

Pensionskæmpe: Upopulær del af aktiemarkedet kan være det bedste sted lige nu


Foto: NIC BOTHMA
Vis mere

To af de mest upopulære dele af aktiemarkedet kan byde på det bedste sted at være.

Især hvis stormen tager til på aktiemarkedet, vurderer Henrik Henriksen, der er chefstrateg hos pensionskæmpen Velliv i en klumme hos Euroinvestor. Han hæfter sig ved, at obligationsrenterne siden august atter har været stigende. Det skaber en mulighed for investorer, der er parat til at eksponerer sig mod dele af aktiemarkedet, der ellers ikke har været synderligt populære, påpeger han.

»Et af de bedste steder at gemme sig, når renter og inflation stiger, er i bankaktier. Banker er billige, undervægtede af globale fundmanagers, og deres drift trives bedre end mange virksomheder med udsigten til stigende renter og inflation. Det er skæbnens ironi, at de vel to mest upopulære og »disruptede« sektorer – Energi og Finans – år til dato har givet de højeste afkast,« lyder det fra Henrik Henriksen, der fortsætter:

»De er stadig to af de bedste bud på børsnoterede investeringer, som kan have en skærmende effekt for en traditionel portefølje i forhold til stigende inflation, energipriser og renter. Om det også er der, man skal være på rigtig lang sigt, er mere tvivlsomt.«

Han fremhæver samtidig, at energi og banker ikke er dem, der først bliver ramt af marginpres i en verden, hvor forsyningskæder driller, og der er mangel på chips og transportkapacitet. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Nordnet maner til besindelse: Dette plejer at føre til kursfald

Læs også: 3 aktier til de næste 10 år: