Henter kommentarer

Nordnet maner til besindelse: Dette plejer at føre til kursfald


Investorerne kan godt forberede sig på kursfald, når de amerikanske banker åbner for regnskabsbøgerne, vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen.

Det sker forud for, at den amerikanske storbank JP Morgan onsdag præsenterer sit kvartalsregnskab. I kølvandet på JP Morgan kommer så regnskaberne fra Morgan Stanley, Bank of America, Wells Fargo og Citigroup. Bankaktierne har ifølge investeringsøkonomen været inde i en god udvikling, der kan forklares med 1) revanche, 2) lavt udgangspunkt og lav prisfastsættelse, 3) Udsigt til bedring i økonomien samt 4) udsigt til stigende renter.

Selvom regnskaberne bliver gode, skal investorer dog ikke glæde sig for tidligt, advarer han.

Læs også: Forudser stort skifte i markedet: Dette kan blive de nye vinderaktier

»Bankaktierne har det med at udvikle sig fornuftigt mellem regnskaberne men ikke umiddelbart efter regnskaberne. Gode regnskaber plejer at blive fulgt op af kursfald. Denne gang kan være undtagelsen, der bekræfter reglen, men det sker næppe,« forklarer Per Hansen.

Han forklarer stigningerne op til regnskaberne med, at investorerne sender aktierne i vejret på forventningen, men sælger ud på de konkrete nyheder.

»Bankerne plejer, som andre amerikanske selskaber, at overgå indtjeningsforventningerne på dagen. Reelt er det dog ikke forventningerne, men den gode aktiekursudvikling, som plejer at være den største forhindring for den korsigtede gode udvikling efter et regnskab,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Dansk kapitalforvalter: Vi står over for et skifte

Læs også: Forudsigelse: Sådan kan det gå danske aktier resten af året