Henter kommentarer

Porteføljeforvalter fremhæver 'uopdaget' dansk aktie: »Hver gang jeg analyserer den, må jeg bare tage hatten af«


En uopdaget, god dansk aktie. 

Sådan beskriver Thorleif Jackson, der er direktør og porteføljeforvalter i Jackson Familieinvest, det danske grossistselskab Brdr. A&O Johansen, der leverer til byggebranchen. Det gør han i torsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben. B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen på B.T.

Thorleif Jackson har kigget på selskabet i forbindelse med, at han har lavet en liste over de bedste danske aktier de sidste 20 år. Det kan du læse mere om her. Derudover ejer han også aktien. 

A&O Johansen er dog ikke en aktie, der blinker tydeligt på de fleste danske investorers radar. Thorleif Jackson mener det er en aktie, som den verdenskendte investor Peter Lynch, ville finde interessant. 

»Det er en kedelig aktie, i en kedelig branche, med et kedeligt navn. Det er nogen gange det, der skal til for at aktie kan blive ved med at være uopdaget, og blive ved med at have en konkurrencefordel gennem rigtig mange år. Det tror jeg at A&O Johansen er et eksempel på,« siger Thorleif Jackson i podcasten. 

Den erfarne investor mener at A&O Johansen har en konkurrencefordel i og med, at de har fokus på service og er gode til at holde omkostningerne nede. 

»Hver gang jeg analyserer den, så må jeg bare tage hatten af for, at de har bedre marginer end konkurrenterne, har god vækst, en god kapitalallokering og er aktionærvenlige,” siger porteføljeforvalteren med et træk på skuldrene. 

Samtidig fremhæver Thorleif Jackson også, at aktien billig målt på den klassiske P/E-multipel. Per 29/12 2023 handlede A&O Johansen til en P/E på 6,9. Derudover har aktien heller ikke den helt store bevågenhed fra de store finanshuse, påpeger investoren: 

»Der er ingen analytikere der følger selskabet, så der kører du under radaren, og har den lidt for dig selv. En lidt uopdaget god aktie, vil jeg sige,« lyder det fra Thorleif Jackson i podcasten. 

Det seneste år har A&O Johansen dog leveret et negativt afkast på 9,2 pct., hvilket ville have været på 14,7 pct., hvis der ikke var blevet udbetalt udbytte. Til sammenligning har det danske C25-indeks i samme periode leveret et afkast på 9,3 pct. inklusiv udbytte. 

Du kan lytte til hele dagens udsendelse af Millionærklubben der, hvor du finder din podcast, eller i playeren i artiklen.