Henter kommentarer

Porteføljeforvalter om stigninger: 'Desværre for alle er dette sådan en tid'


Aktiemarkedet er braget i vejret siden de massive kursfald tidligere på året.

Men selv om mange investorer jubler, er det langt fra alle, der klapper der hænderne af begejstring. Det vurderer porteføljeforvalteren Nir Kaissar, ifølge Bloomberg. For det er blevet sværere for kapitalforvaltere verden over at finde balancegangen imellem at beskytte pengene mod tab og samtidig at få pengene til at vokse nok.

Kapitalforvalterne beskytter pengene, som de har fået betroet ved at sprede investeringerne. Men når det amerikanske aktiemarked stiger, har det tendens til at være det eneste væddemål, som investorerne bryder sig om. Det er på det tidspunkt, at diversificering kan få baghjul i forhold til at jagte markedet, uddyber Nir Kaissar, der har stiftet Unison Advisors, i en klumme.

Læs også: Aktieekspert om 5 nye aktier: 'Du får adgang til et aktiv, der ikke har været på børsen før'

'Det amerikanske aktiemarked har overgået de fleste andre investeringer, så desto mere porteføljeforvaltere diversificerede deres porteføljer, desto mere sakkede de efter markedet,' påpeger Nir Kaissar.

Nir Kaissar foklarer udfordringen med, at en lille gruppe aktier har gjort det 'spetakulært' de seneste år. Han fremhæver, at mens der er ca. 9.000 virksomheder i de indeks, der tracker det brede globale aktiemarked, så stod blot tre aktier - Amazon Apple og Microsoft - for hele 25 pct. af stigningen over de sidste fem år .

Og COVID-19-krisen har ifølge ham kun forstærket forskellen imellem vinder-aktierne og de aktier, der ikke kunne følge med kursraketterne.

'Det efterlader porteføljeforvalterne med et ubehageligt valg: Enten at holde fast i en  afbalanceret portefølje eller jagte stigningerne i S&P 500. Den sidste gang, at de stod over for et sådant vanskeligt valg var under dot-com boom'et i slutningen af ​​1990'erne. Dem, der holdt fast i deres diversificerede porteføljer mistede klienter, der var desperate efter at følge med marked. Og dem, der jagede markedet, mistede klienter og mange af deres penge, da internet-aktier kollapsede i begyndelsen af ​​2000'erne og trak markedet ned med dem. Kapitalforvaltere står ikke ofte overfor sådan et valg. Desværre for alle er dette sådan en tid.' skriver han.

Aktiebobler har fornylig været et emne i aktiepodcasten Millionærklubben. Det kan du høre mere om her.

Læs også: 8 mulige vinder-aktier: Dette overser den dovne hjerne

Læs også: Er det her en boble? 5 ting, du bør tænke på, hvis du har en af superaktierne