Henter kommentarer

Private investorer kan være på vej væk fra aktiemarkedet i USA


I løbet af det seneste år er det væltet ind med private investorer på det amerikanske aktiemarked, men med små skridt mod den anden side af coronakrisen og et volatilt marked, kan investorerne være på vej væk igen, skriver Finans på baggrund af en artikel fra det amerikanske medie The Wallstreet Journal.

Ifølge mediet er handelsaktiviteten blandt private investorer bremset op hos flere af de store handelsplatforme de seneste uger, og på tværs af industrien er der også sket et fald i besøgende, samt den tid de bruger på platformen.

Det amerikanske Nasdaq-indeks nåede i midten af februar rekordniveau, men siden da er en stor del af de private investorernes favoritaktier som Tesla, Nio og Apple faldet med mere end 9 pct., og blandt andet det kan have været med til at holde de private investorer væk.

»Som enhver investor vil du ikke smide nye penge ind i et marked, der ikke har en klar katalysator til at løfte aktierne 5 til 10 pct.,« siger global makrostrateg hos analysefirmaet hos Vanda Research, Viraj Patel, til Wall Street Journal ifølge Finans.

Læs også: Chefstrateg: Billige britiske aktier kan gemme på potentiale

Læs også: Cille er 22 år og investor: Disse aktier har jeg i kikkerten