Henter kommentarer

Private investorer vil tørre gulv med de professionelle - lille aktie i kurseksplosion

Foto: PIERRE DUCHARME
Vis mere

Børsfænomenet meme-investering er tilbage.

Det påpeger Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, i en kommentar onsdag. Det sker efter en kurseksplosion i Bed Bath and Beyond-aktien, der er steget 317 pct. i løbet af den seneste måned.

Meme-investering dækker over aktier i selskaber, der stiger massivt, og hvor interessen især synes at stamme fra heftig omtale på sociale medier.

Læs også: Økonom med vild forudsigelse – og du skal købe nu

»Meme investering er tilbage. Spørgsmålet er, hvor udbredt det bliver denne gang, og om det breder sig udover USA,« lyder det fra Per Hansen med henvisning til Bed, Bath and Beyond-aktien.

»Efter en massiv nedtur tidligere i år; synkront med den forventede nedgang i handelsaktiviteten i det amerikanske boligmarked, har aktien nu fået nyt liv. Som tilfældet var med GME og AMC handler kursstigningen udelukkende om, at aktien er massivt shortsolgt og aktien »diskuteres« op på diverse fora for at presse de shortsolgte positioner,« forklarer Per Hansen.

Læs også: Saxo Bank: Disse biotek-aktier er gode i din portefølje

Det er ofte aktier, hvor professionelle investorer har shortet aktierne, og hvor private investorer forsøger at fremtvinge et såkaldt shortsqueeze.

I 2021 endte private investorer i flere tilfælde med at tørre gulv med store kendte Wall Street-navne, der blev tvunget til at købe deres short-solgte aktier tilbage i markedet til en langt højere pris. Det så man blandt andet i GameStop-aktien og AMC-aktien.