Henter kommentarer

Økonom med vild forudsigelse – og du skal købe nu


Der er små lysglimt for enden af tunnelen.

Sådan lyder det fra økonom, Andreas Steno i Millionærklubben tirsdag morgen.

»Alle mennesker, der sidder og håndterer penge over hele kloden, er super pessimistiske i deres allokerede aktiver. De er negative, som de ikke har været i årtier,« udtaler han.

Det kan man måle på spørgeskemaer til porteføljeforvaltere og futures positioneringer, forklarer han. Han tilføjer, at tallene også er elendige, når vi ser på vækstudsigterne, den høje inflation og de stadig høje fragtrater.

Læs også: Legendarisk investor køber op i gaming-aktie

Dog kan man stadig vinde på det, lyder det fra Andreas Steno.

»Det er værd at have in mente, at alle har positioneret sig til et meget ringe efterår, så kan aktier godt stige, selvom der er dårlige nyheder. Og det er hvad, jeg tror, vi er ved at se. Der skal ikke særlig meget til, for at aktierne kommer op igen. Der skal kun små lysglimt for enden af tunnelen til for, at ændre på denne positionering, da alle bare er hamrende negative,« siger han.

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Derfor køber Andreas Steno lige nu op på alt, der har høj risiko, forklarer han.

»Nasdaq er et godt eksempel, og kryptovaluta er et andet godt eksempel. Ting som virkelig reagerer, når der bliver lavet et lettelsens suk i de finansielle markeder på baggrund af faldende inflation og faldende renter.«

De omtalte aktiver er da også i stigning. Nasdaq-indekset er steget med 14 pct. over den seneste måned, og den største kryptovaluta, Bitcoin har passeret en pris på 24.000 dollar, og er dermed ved at grave sig op af det hul, som den længe har befundet sig i.

Læs også: Så mange penge er på spil for FCK

Læs også: Vind i sejlene: 'Vores bedste kvartal nogensinde'