Henter kommentarer

Råvarestrateg om særlig sektor: Disse aktier vil nyde godt af de højere priser


Olieprisen har sneget sig op, og det kommer en bestemt sektor til at nyde godt af.

Det vurderer Saxo Banks chef for råvarestrategi, Ole Hansen.

Prisen på olie er steget og steget de seneste par måneder. Den europæiske Brent-olie er kravlet op med over 15 pct. siden starten af året, og det sker efter en periode, hvor olieprisen har ligget forholdsvis stille, fortæller Ole Hansen. 

De højere oliepriser er godt nyt for energisektoren, vurderer råvarestrategen, som blandt andet fremhæver det norske energiselskab Equinor, der steg 4 pct. tirsdag.

»Energiaktier har det godt – Equinor steg ganske fint tirsdag – så energisektoren får generelt et løft af det her,« fortæller han og fortsætter:

»Den første umiddelbare effekt er, at energisektoren nyder godt af de højere oliepriser.«

Læs også: Aktiechef og strateg ser skifte på markedet: 'Jeg er helt sikker'

Ole Hansen udpeger selv en ETF med en bred eksponering for energibranchen, der kan handles af danske investorer, og som formentlig har nydt godt af olieprisens optur. 

»SPDR World Energy UCITS ETF ligger i det højeste niveau i mange år, og den er år til dato steget 12 pct., og det er ganske pæn stigning i et så tungt marked som energisektoren.«

Hvis man er bekymret for, om den højere oliepris kan ramme andre industrier hårdt, så maner Ole Hansen til besindighed, for vi skal endnu højere op, før der for alvor opstår større problemer i de forskellige industrier.

»Det vil jo fordyre produktionsprocessen rundt omkring, men at sætte en finger på specifikke industrier, der skal vi nok se højere priser, for at det for alvor har en effekt på aktierne,« vurderer han. 

Læs mere: Europæisk inflation overrasker: Fortsætter sit fald

Læs mere: Her er den mest vindende aktiesektor i Europa i år