Henter kommentarer

Racisme og fatale ulykker: Tesla smidt af prestigefyldt indeks


Tesla, som har rigmanden Elon Musk bag rattet, er blevet kastet ud af det prestigefyldte S&P 500 ESG-indeks.

Grundene hertil er flere, men Elon Musk er efter alt at dømme ganske utilfreds med sit exit.

ESG står for environmental, social and governance. Det omtalte indeks er en lillesøster til generelle S&P 500-indeks, hvor store amerikanske virksomheder huserer. Forskellen er dog, at virksomheder skal have orden i deres værdier om miljø, samfund og ledelse, før de må være på ESG-versionen.

Når elbilproducenten Tesla er smidt af listen, bunder det i, at der er rod i penalhuset flere steder. Det forklarer indekset i et blogindlæg.

Blandt andet har virksomheden ikke har en strategi for at udlede mindre kuldioxid. Men også dårligt arbejdsmiljø, racisme og dødsulykker  rager Tesla af listen.

Sagerne om dårligt arbejdsmiljø og racisme tager primært afsæt i Teslas fabrik i byen Fremont. Afro-amerikanske medarbejdere har klaget over dybt racistiske kommentarer fra kolleger, og i oktober blev alvoren optrappet, da en tidligere ansat sagsøgte fabrikken for racisme og fik 137 mio. dollar i erstatning, skriver Daily Mail.

I blogindlægget lyder det endvidere, at Teslas selvkørende autopilot har resulteret i flere dødsfald og ulykker, hvilket er endnu en grund til udelukkelsen fra indekset. 11 dødsfald kan, ifølge Daily Mail, spores tilbage til selskabets selvkørende biler.

Tesla er fortsat på det almene S&P 500-indeks, men det har ikke afholdt Elon Musk fra at tordne mod ESG-indekset efter udelukkelsen.

»ESG er et fupnummer. Det er blevet bevæbnet af falske social retfærdighedskrigere,« brølede rigmanden gennem tasterne på Twitter.

Her henviste han desuden til, at oliegiganten Exxon, rangerer på ESG-indeksets top ti.

Tesla-aktien faldt med 6,8 pct. onsdag.

Læs også: Danske Bank om forræderisk marked: 'Vi har længe været forskånet'

Læs også: Sydbank om dansk it-aktie: Tegner på spændende fremtid