Henter kommentarer

Danske Bank om forræderisk marked: 'Vi har længe været forskånet'


»Vi har været forskånet for de her kraftige udsving, og de er nok kommet bag på flere. «

Sådan lyder det fra Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen om de kraftige udsving, som vi har oplevet de seneste dage.

»Der er så mange ubekendte faktorer, og et stående spørgsmål om, hvad inflationen betyder for forbruget og økonomien. Det bliver man nervøs for, og når nogle selskaber så skuffer, bliver kursfaldene større, for der er ikke samme appetit på at samle op,« forklarer han.

Se listen: 13 populære aktier i grusomme fald

Han henviser til, at en stor rundspørge blandt globale investorer viste forleden, at der er bjerge af kontanter på sidelinjen. Nogle af investorerne venter på, at der kommer en afklaring på usikkerheden, mens andre er forhindret i at købe op i et marked med så store udsving.

Det har betydet, at det toneangivende, amerikanske S&P 500-aktieindeks handler i en faldende trend. Nogle dage flyver aktierne op, men andre dage - som onsdag - styrtdykker aktierne.

Læs også: Analytiker om brutale kursfald: Derfor får aktierne 'hammeren'

»Problemet er lige nu, at markedet har en fest hver tredje eller fjerde dag, og så glemmer vi de andre dage. Det skaber nogle opadgående korrektioner i faldende markeder, og det gør det endnu mere farligt at hoppe ind og ud. Det er ekstremt svært at købe sig ind i. Jeg kan forstå, at flere og flere investorer ikke længere synes, at det er sjovt. Vi har haft det for godt for længe. Vi har været forskånet, og nogen har nok glemt, at der også er år, hvor alting er anderledes,« forklarer strategen og tilføjer:

»Vi har ofte store fald i markedet, og det gør, at du skal tænke over, om du er kortsigtet eller langsigtet investeret, og så gælder det om at holde fast i din aktieandel - ikke nødvendigvis de enkelte aktier «

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en klokkeklar vinder'

Hos Danske Bank råder man langsigtede investorer til at holde fast i ens aktieandel - ikke nødvendigvis de enkelte aktier - og til at købe kvalitetsaktier frem for de dyreste vækstaktier.

»Hvis du gør noget nu, så skal du købe noget med høj kvalitet, og som er godt om et år. Det er ikke noget, du skal forsøge at tjene penge på om tre dage,« udtaler Lars Skovgaard Andersen.

Du kan se en liste over en lang række forskellige kvalitetsaktier i Se listen: 75 spændende kvalitetsaktier

Læs også: ​Chef i Fed: Sådan kommer renten til at udvikle sig

Læs også: Ikke set i 10 år: Flekslån går amok