| Opdateret

Ralph Nader tordner: Tesla vil markere, hvornår bull-markedet slutter


Her ses Teslas topchef, Elon Musk, da han brød ud i dans under et arrangement for Teslas 'Model 3' i Shanghai i Kina 7. januar 2020.
Her ses Teslas topchef, Elon Musk, da han brød ud i dans under et arrangement for Teslas 'Model 3' i Shanghai i Kina 7. januar 2020. Foto: ALY SONG
Vis mere

Det vakte opsigt, da Tesla-aktien tidligere på ugen oversteg 100 milliarder dollar i markedsværdi.

Men Tesla-aktien kommer til at markere begyndelsen på enden for bullmarkedet, advarer den tidligere demokratiske præsidentkandidat, Ralph Nader, ifølge MarketWatch.

'Når boblen på aktiemarkedet punkterer, vil det være begyndt med stigningen i Tesla-aktien udover spekulativ iver,' advarer Ralph Nader i et tweet.

Tesla er nu verdens anden største bilproducent målt på markedsværdi - kun overgået af Toyota.

'Dybt forgældet, salg af færre end 400.000 biler sidste år samt udfordret af adskillige konkurrerende elbil-modeller i 2020. Teslas-aktiens værdiansættelse overgår på overraskende vis Volkswagen, som solgte 10 millioner biler sidste år,' tilføjede Ralph Nader i et andet tweet.

Det er dog ikke alle, der er enige med den 85-årige jurist og forbruger-aktivist. Helt andre toner hører man eksempelvis fra Ark Investment-grundlægger, Catherine Wood, skriver MarketWatch.

Hun mener, at Tesla er så langt fremme, at Tesla måske ikke mister markedsandele. Hun ser for sig, at aktien kan bevæge sig helt op i kurs $600. Andre har i kølvandet på Ralph Naders tweet argumenteret for, at Tesla er ved at sætte nye standarder for branchen.

I 2019 solgte Tesla omkring 367.500 biler. Det var ny rekord, oplyste selskabet tidligere på måneden.

Ralph Nader stillede op til præsidentvalget i USA i 2000. Det var året, hvor George W. Bush (R) og Al Gore (D) kæmpede om præsidentposten.

I fredagens udgave af Millionærklubben kom porteføljeforvalterne Lau Svensen og Tom Hougaard også ind på Tesla. Den kan du udsendelse kan du høre her.

Læs også: Aktiestrateg ser 'skjult' fordel i Tesla-aktien

Læs også: Tesla har leveret de første kinesisk byggede biler