Aktiestrateg ser 'skjult' fordel i Tesla-aktien


Tesla havde i 2018 45,000 ansatte.
Tesla havde i 2018 45,000 ansatte. Foto: JOHN THYS
Vis mere

 

Selv om Tesla-aktien er omdiskuteret, og mange tvivler på elbilproducenten, så sidder firmaet på noget, som mange måske overser.

Det vurderer Almindelig Brands aktiestrateg, Michael Friis Jørgensen, i fredagens udgave af Millionærklubben.

Udmeldingen falder i kølvandet på, at Tesla tidlig fredag præsenterede sin nye pickup truck, Cybertruck.

Læs også: SHB: Markedet overreagerer på Novos kapitalmarkedsdag

Selv om det er Teslas sjette bil i rækken siden firmaets grundlæggelse i 2003, så tror Michael Friis Jørgensen dog ikke, at Tesla bliver en bilaktie. Han ser den i stedet som en 'dataaktie'.

Han hæfter sig ved, at Tesla er lykkes med at indsamle enorme mængde køredata takket være deres biler. Det er i sådan en grad, at Tesla ifølge Towards Data Science indsamler mere køredata end Googles satsning inden for selvkørende biler, 'Waymo'.

Køredataen er en 'skjult' fordel for Tesla, fordi den information kan bruges til at få selvkørende biler til at blive en realitet, forudser Michael Friis Jørgensen.

Læs også: Ekspert sætter ord på Astralis-børsnotering

- Den case er meget mere værd end at være en bilproducent - især når Tesla ikke er større end Tesla er, vurderer Michael Friis Jørgensen.

Det er også årsagen til, at Michael Friis Jørgensen ikke er på samme side som holdet af Tesla-shortere - folk, der tror, aktien er overvurderet.

Han er dog heller ikke parat til at hoppe ind i aktien. Han peger særligt på Teslas gæld og udsigten for bilerne som to ting, der gør, at han ikke ville købe den.

Hvis han fik kniven for struben, ville han dog være på køber-siden.

Tesla er steget svimlende 74 procent i løbet af de sidste seks måneder til, ifølge CNBC.

Læs også: Novo Nordisk dropper prestigeprojekt

Læs også: Ekspert: 5 spændende small- og midcap aktier