Henter kommentarer

Regeringen erkender: Højere aktieskat trækker folk ud af arbejdsmarkedet


På pressemødet for fremlæggelsen af udspillet til at øge udbuddet af arbejdskraft – Danmark kan mere I – erkender finansminister Nicolai Wammen (S), at forslaget om at øge beskatningen af aktiegevinster trækker i den modsatte retning.

Helt præcist viser beregningerne, at 450 danskere forsvinder fra arbejdsmarkedet, hvis forslaget bliver gennemført.

Finansministeren argumenterede for, at lige præcis denne del af forslaget handler om, at regeringen ønsker at finansiere mindre modregning i folkepension med en hævelse af aktieskatten.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Regeringen slår til igen – aktiekulturen SKAL ned med nakken

»Altså i forhold til beskæftigelse vil vi med det, vi lægger frem mindske beskæftigelsen med 450 personer. Men til gengæld vil det vi laver i forhold til pensionsdelen give et plus på 1650,« sagde Nicolai Wammen.

»Det vi forslår, er i virkeligheden at rulle den rødvinsreform som Lars Løkke lavede tilbage så dem, der har meget høje gevinster på aktier, kan betale lidt mere. Vi går fra 42 til 45 pct. Det synes vi er fornuftigt, og det vil i øvrigt også finansiere, at vi kan lade være med at lave modregning i arbejdsindkomst,« lød det.

Samtidig mener finansministeren, at fordi markedet er steget meget, så er det også rimeligt at hæve aktieskatten.

»I en tid med store aktiegevinster på markedet er det rimeligt, at man betaler lidt højere skat.«

Som det er nu, bliver de første 56.500 kr., som en investor får i aktieafkast beskattet med 27 pct., mens aktiegevinsten udover det beskattes med 42 pct. Det er de sidste '42 pct.',som regeringen vil ændre til 45 pct.

Læs også: Industrien er forhadt – men dansk aktie er på 'køb' hos storbank

Læs også: Negative renter får danskere til at strømme ind på markedet