Henter kommentarer

Regnskab fra slagtet GN Store Nord-aktie er en 'garanti for store kursudsving'


 
Hvad er en kapitalforvalter?
Vis mere

Der er lagt op til et børsdrama, når der snart lander nye tal for tredje kvartal fra den store danske virksomhed, GN Store Nord.

GN-aktien har været i et gevaldigt stormvejr i 2022, hvor kursen er blevet sendt ned med tæt på 70 pct. over de seneste 12 måneder.

Det danske C25-selskab, der i deres to afdelinger GN Hearing og GN Audio producerer henholdsvis høreapparater og høretelefoner, har været blandt de absolut hårdest ramte danske børsselskaber i den aktuelle markedsturbulens.

Hvor vil der med garanti komme drama? spørger investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen sig selv.

»Jamen det bør der gøre i GN Store Nord,« falder svaret prompte.

Læs også: Professionel investor: Dette kigger vi på, før vi investerer

Den 11. november kan GN løfte sløret for, hvordan det har gået med virksomheden i tredje kvartal.

I anledningen af, at den danske regnskabssæson lige om lidt skydes i gang har Euroinvestor fundet nogle danske selskaber, hvor der kan opstå drama på aktiemarkedet, når der lander tal for tredje kvartal af 2022.

»Aktiekursen er fuldstændig eksploderet nedad. Der vil man med garanti, hvis ikke få drama, så i hvert fald få større kursudsving,« lyder det fra Per Hansen.

»Der vil være et eller andet galt, hvis en 70 pct. kursnedgang på et år ikke bliver fuldt til dørs. Enten af investorerne der siger, at det ikke ser super godt ud på kort sigt, eller at det ikke ser værre ud, end vi har frygtet,« tilføjer han.

Tilliden til, at aktien igen vil stige, mangler flere investorer da også. I stedet satser flere på, at GN-aktien vil falde.

GN er nemlig at finde på andenpladsen over de mest shortede aktier, ifølge Finanstilsynet. Oktober var 9. måned i streg, hvor flere og flere spekulerede i, at aktiekursen vil falde i GN, konstaterer Lars Hytting, chef for aktiehandlen i Artha Kapitalforvaltning, overfor Euroinvestor.

Sammenlagt er 8,18 pct. af aktierne i GN Store Nord shortede.

Læs også: Danske Bank om slagtet C25-aktie: Det er nøglen til at få værdien frem

GN har en meget stor gæld, som blev optaget i forbindelse med GN Audios køb af Steelseries.

Efter mange år på stribe med solide prognoser og mange opjusteringer af forventningerne, har GN-koncernen haft det noget vanskeligere det seneste år, efter at både GN Audio og GN Hearing i oktober sidste år måtte nedjustere forventningerne inden for en måned.

Torsdag sagde Gitte Pugholm Aabo, der er administrerende direktør hos GN Hearing, i et interview med MarketWire i forbindelse med en messe i Tyskland:

»Jeg tror, at det altid er sådan, at det påvirker tilliden i markedet, hvis man ikke leverer som forventet. Det gør det generelt, og det gør det selvfølgelig også for os.«

»Når det er sagt, vil jeg dog også antage, at der er en vis forståelse for, at vi opererer under markedsvilkår, der er virkelig svære at forudse,« fortsætter hun.

Læs også: GN Hearing-direktør: Tilliden belastes når man ikke leverer som forventet

Selv peger GN på, at de nuværende verdensomstændigheder skaber problemer for C25-selskabet.

For små to uger siden skrev GN via deres Vice President for Group Communication, Steen Frenzt Laursen, til Euroinvestor:

»Vi forsøger at drive forretningen efter bedste evne under de globale markedskonditioner, der nu engang er – og som de fleste mennesker nok er fuldt opmærksomme på – med krig i Europa, energikrise, stigende inflation, renter og øgede omkostninger.«

I andet kvartal af 2022 lå GN's omsætning på 4,8 mia. kr. Analytikerne har et konsensusestimat om en omsætning på 4,96 mia. kr. i tredje kvartal, ifølge Bloomberg.

Læs også: Fortryder at han ikke solgte: 'Aktien er virkelig blevet mishandlet'

Læs også: Efter skræmmende børsnedtur: Nu kommer GN Store Nord med svar