Henter kommentarer

Rekordår i sigte for danske investeringsfonde

Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

En massiv tilgang af nye investeringsmidler på 59 mia. kr. i første halvår af 2020 giver danske investeringsfonde forhåbninger om et rekordår.

Danske investorer har i første halvår af 2020 foretrukket udenlandske aktiefonde, som i halvåret er kommet med 21 mia. kr. i ny kapital.

Af disse er hele 16,5 mia. kr. blevet investeret i globale aktiefonde, hvilket er omtrent samme beløb som der blev investeret i samme fonde i hele 2019.

»Vi har nu i en længere årrække set en støt nettotilgang af kapital til de globale aktiefonde, hvor mere end 20 pct. af formuen er placeret. Det viser, at danske investorer er blevet mere bevidste om fordelene ved at sprede deres investeringer internationalt. Afhængigheden af enkeltsektorer eller særlige geografiske områder er klart blevet mindre,« udtaler direktør i Investering & Opsparing i Finans Danmark, Birgitte Søgaard Holm, i en pressemeddelelse på finansdanmark.dk.

Danske investorers store interesse for udenlandske værdipapirer står i kontrast til udviklingen for de forskellige fonde.

I første kvartal gik det, med et realiseret negativt afkast på mere end 20 pct. blandt investorerne, værst ud over fonde som investerer i udenlandske aktier.

I anden kvartal blev der realiseret et afkast på 16,2 pct. i disse fonde, men det sikrer stadig ikke en genopretning til samme niveau som ved årets udgangspunkt.

Hør også: Millionærklubben Sommer - Rent vand på børsen

Læs også: Tom Hougaard: Det her minder mig om 1999