Henter kommentarer

Rekordmange investeringsfonde på markedet: Særligt én type er populær


 

Der er i år introduceret 54 nye danske investeringsfonde frem mod slutningen af oktober. Dermed har privatinvestorer adgang til hele 872 fonde, hvilket er rekordhøjt niveau. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

Private investorer har samtidig investeret omkring 57 mia. kr. i de danske fonde i år, heraf er 36 pct. investeret i nye fonde.

»Vi ser i øjeblikket en øget interesse for at investere, og på trods af en global pandemi formår investeringsfondene løbende at tilpasse deres produkter til ændringer i kundernes behov,« siger investeringschef Kåre Val­green, Investering & Opsparing i Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

Læs også: Spændende ETF'er: Her er 3 bud på langsigtet gevinst

Investorer går særligt efter én type investeringer: de bæredygtige. Knap 30 pct. af de midler, som investorerne har sendt efter nye fonde, er gået til bæredygtige eller grønne fonde.

»Her er det glædeligt, at investorerne også får stadig flere valgmuligheder, når det handler om fonde, der fokuserer på bæredygtighed og grøn omstilling,« fortsætter Kåre Val­green.

Med de nye fonde er udbuddet steget 6 pct. i årets første ti måneder. Derudover er pengene især gået til udenlandske investeringer. Op mod 40 pct. af midlerne er placeret i enten globale eller nordamerikanske aktiefonde, fremgår det.

»Der har også været pæn interesse for nye blandede fonde og fonde, der investerer i danske obligationer,« fremgår det af meddelelsen.

Læs også: Kæmpe kapitalforvalter: Der vil ske et skifte mod disse aktier

Læs også: Storbank om dansk aktiedarling: Skal ned med 25 pct.