Henter kommentarer

Kæmpe kapitalforvalter: Der vil ske et skifte mod disse aktier


Der er grund til at fokusere på den finansielle sektor.

Sådan lyder det fra porteføljeforvalter John Bailer fra Mellon, der hører under kapitalforvalteren BNY Mellon Investment Management. Der er tale om en af verdens største kapitalforvaltere, som har mere end 12.500 mia. kr. under forvaltning.

Her sætter John Bailer i en kommentar ord på, hvad han mener, at investorerne kan forvente af aktiemarkedet.

Hvad er udsigterne for amerikanske økonomi under et Biden-præsidentskab med et republikanske senat?
Siden 1933 har der i perioder med en demokratisk præsident og en delt kongres været et afkast, der er over gennemsnittet i det brede, amerikanske S&P 500-indeks. lyder det fra John Bailer.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

John Bailer vurderer, at en delt kongres begrænser den kommende præsidents muligheder for markante skatteforhøjelse. Det er noget, der har været stor fokus på op til præsidentvalget 3. november.

Det er vigtigt at se på de kortsigtede og langsigtede implikationer af en splittet regering, påpeger John Bailer.

»På den ene side er en mindre stimuluspakke kortsigtet negativ. Men med virussen, der udvides i USA, vil politikerne blive tvunget til at give yderligere stimulus, og den valgte præsident Biden og majoritetsleder McConnell har et godt samarbejdsforhold. På længere sigt vil lave selskabs- og personlige skattesatser fortsætte, hvilket vil være positivt for forbrugernes og virksomhedernes tillid. Dette bør føre til forbedring af den økonomiske aktivitet.«

Læs også: Kendt valueinvestor om kæmpe vaccine-udmelding: Det kan vende op og ned på det hele

Hvilken sektor vil vinde mest på det?
»Vaccinenyheder dominerer nyhedsstrømmen, og vi tror, ​​at det vil være det vigtigste hensyn i forhold til sektor-positionering. Markedet begynder at udvide sig til mere værdi- og cykliske sektorer, hvilket vi tror vil fortsætte. Med udsigten til en vaccine med fortsat penge- og finanspolitisk stimuli bør inflationsforventningerne stige sammen med højere renter. Cykliske sektorer vil nyde størst gavn af det, hvor særligt den finansielle sektor, står til at vinde mest på det.«

Læs også: Aktien er buldret i vejret: 'Den er efter min mening klart mere værd'

Gør markedet ret i at være så optimistisk?
»Markedet opfører sig, som vi kunne forvente. Aktier er fortsat mere attraktive end obligationer. Det er vigtigt, at selv om vi ikke forventer et større opadgående potentiale på det amerikanske marked, vil en rotation være en vigtig overvejelse. Value-spreads (kursspændet, red.) er tæt på de videste niveauer, vi har set, og sammenligninger med cykliske områder af markedet i 2021 er lette. Dette burde føre til, at værdiaktier overgår vækstaktier,« lyder det fra porteføljeforvalteren.

Et kursspænd er forskellen mellem købsprisen for et aktiv og så salgspris

Ville Fed sandsynligvis ændre noget under Biden og med vaccine?
»Vi mener, at Federal Reserve (den amerikanske centralbank, red.) vil fortsætte deres lette politik, indtil ledigheden er væsentligt forbedret, og inflationsforventningerne bevæger sig over 2 pct. på et bæredygtigt grundlag,« lyder det fra John Bailer.

Han er ikke den eneste, der mener, at cykliske aktier og værdiaktierne står over for sitgninger. Et lignende synspunkt finder man hos den danske finansmand og investor, Lars Tvede. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Danske Bank skruer ned for amerikanske tech-aktier

Læs også: Lars Tvede om markant ændring: De vil storme ud af vækstaktierne